‘BATI’DAN ALINAN KANUNLARIN AİLE, NESİL VE TOPLUMA ETKİLERİ’ ANKETİNE KATILIN!
23 Mart 2020

‘BATI’DAN ALINAN KANUNLARIN AİLE, NESİL VE TOPLUMA ETKİLERİ’ ANKETİNE KATILIN!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya tarafından başlatılan “Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur!” başlıklı kampanya çerçevesinde bir anket çalışması yayımlandı.

“Batı'dan Alınan Kanunların Aile, Nesil ve Topluma Etkileri” başlıklı ankette;

“•Kadına yönelik şiddetin son yıllarda daha da artmasında uluslararası sözleşme ve bu sözleşmelere paralel olarak çıkarılan yasaların etkisinin olduğunu düşünüyor musunuz?

•Boşanma oranları hızla artarken evlilik oranları da düşüyor. Sizce bu durumun en önemli etkeni ne?

•Günümüz aile ilişkileri ile geçmişteki aile ilişkilerini karşılaştırdığınızda hangisini “olması gereken” aile modeli olarak görürsünüz?

•Cinsel suçlarda "Kadının beyanı esastır" ilkesi, delil yetersizliği olan durumlarda kadın veya çocuğun beyanının esas alınarak kovuşturma aşamasına geçilmesi ve beyanın yargılama aşamasında da delil niteliği taşıyabilmesi anlamına geliyor.

Sizce yargılamalarda yürürlüğe giren bu ilke yerinde midir? Yoksa haksız yargılamalara sebebiyet verme ihtimali var mıdır?

•İslâm, aileyi “korunması gereken bir kale” olarak değerlendirirken, demokratik laik anlayışta aile, bireyin özgürlük alanını kısıtlayan bir baskı unsuru olarak görülüyor. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?” soruları hakkında insanların görüşleri alınıyor.

Dolayısıyla siz de aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz, üye kayıtsız anketimize katılıp görüşlerinizi paylaşabilirsiniz:

Batı'dan Alınan Kanunların Aile, Nesil ve Topluma Etkileri’ başlıklı anket çalışması…

#AileyiNesliToplumuKoru