Başörtülü Öğretmene Saldıran Kadına Ödül Gibi Ceza!
22 Ocak 2021

Başörtülü Öğretmene Saldıran Kadına Ödül Gibi Ceza!

MepaNews

Köklü Değişim Medya

İstanbul'da başörtülü öğretmene sokak ortasında saldıran Berrak Karaoğlu'na, mahkeme 2 bin lira para cezası verdi. Bilindiği üzere Türkiye’de başörtülü Müslümanlara saldırılar düzenlenmiş ve kamuoyu bu saldırılara tepki göstermişti. Mahkemenin caydırıcı olmayan para cezasıyla olayı geçiştirmesi, saldırganların cesaretini daha da artırabileceğini akıllara getiriyor.

İstanbul Beşiktaş’ta başörtülü bir öğretmen Şüheda Nur Eriş'e saldırdığı için "basit yaralama" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla yargılanan Karaoğlu'nun, 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

Daha önce yapılan sorgusunda "Son zamanlarda yolda bir çeşit anlam veremediğim taciz halinde yürüyüşler yapıyorum" diyerek kendini savunan sanık, mahkemede ise "Bu, bir sokak akışında benim çok kötü olduğum bir akşam, hatırlamadığım ve olaydan kaynaklı üzgün olduğum bir an yaşandı" sözleriyle beraatini istedi.

Sanık Karaoğlu, alenen nefret suçu işlemesine rağmen "kasten yaralama" suçundan önce 120 gün adli para cezasına çaptırılırken, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasından ise "delil yetersizliğinden" beraat etti.

"İyi hal" nedeniyle sanığa verilen para cezası 100 güne indirildi. Sanık Karaoğlu bu kapsamda 2 bin lira idari para cezası ödeyecek ve bu para 5 taksitle ödenecek.

12 Kasım 2019'da saat 21.27'de sanık Karaoğlu, yolda karşılaştığı Eriş'e tokat atmıştı. Karaoğlu, olaydan bir gün önce de Karaköy'de yaşanan benzer bir saldırıya dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmıştı.