Basın Açıklamasına Davet
13 Aralık 2019

Basın Açıklamasına Davet

Köklü Değişim

Doğu Türkistan'a Kim Yardım Edecek! Zalim Çin'e Kim Dur Diyecek!

Kızıl Çin yönetimi, açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor, camilerimizi yıkıyor. Müslümanların kızlarını Çinli erkeklerle zorla evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları, ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile ediyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri ise bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarları için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip halkını kandırıyor.

Köklü Değişim olarak “Doğu Türkistan'a Kim Yardım Edecek! Zalim Çin'e Kim Dur Diyecek!” diyoruz ve hem Doğu Türkistanlı Müslümanlara sahip çıkmak, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve Çin zulmüne sessiz kalmamak adına 13 Aralık Cuma günü Ankara, İstanbul, Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep’de 15 Aralık Pazar günü de İzmir'de Doğu Türkistan için toplanıyoruz.

Tüm duyarlı Müslümanları basın açıklamamıza davet ediyor ve Doğu Türkistan davasına destek olmaya çağırıyoruz.

13 Aralık Cuma

•İstanbul - Çin Konsolosluğu önü Saat: 16:00

•Ankara - Melike Hatun Camii (Cuma Namazı Sonrası)

•Mersin - Ulu Camii (Cuma Namazı Sonrası)

•Adana - Ulu Camii (Cuma Namazı Sonrası)

•Gaziantep - Ulu Camii (Cuma Namazı Sonrası)

•Hatay - Sanayi Camii (Cuma Namazı Sonrası)

•İzmir – Konak Meydanı 15 Aralık Pazar (Öğle Namazı Sonrası)