"Türkiye Yöneticilerinin Azerbaycan Sevgisi, Samimiyetsiz!"
14 Ekim 2020

"Türkiye Yöneticilerinin Azerbaycan Sevgisi, Samimiyetsiz!"

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu haftalık değerlendirme toplantısında Azerbaycan-Ermenistan çatışması hakkında çarpıcı tespitlerde bulunuldu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu adına gündemi değerlendiren Muhammed Emin Yıldırım, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalarla alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım şunları söyledi:

“Azerbaycan’ın Sovyet kalıntısı laik Aliyev rejimi Ermenistan’dan kat kat üstün bir güce sahip olmasına rağmen işgal altındaki topraklarını kurtarmak için ciddi bir girişimde bulunmuyor. Aslında Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bu çatışmalar sömürgeci güçlerin Kafkasya’daki nüfuz mücadelesinden başka bir şey değildir. Zira ne Azerbaycan ne de Ermenistan dış siyasette kararlarını kendi başına alabilen ülkeler değildir. Eğer öyle olsaydı Azerbaycan bugüne kadar Dağlık Karabağ ve diğer işgal edilmiş topraklarını çoktan kurtarırdı. Zira bugün Azerbaycan ordusu birkaç gün içinde işgal altındaki birçok noktayı yeniden kontrol altına aldı. Ya bir de Azerbaycan’ın Ermenistan’a topyekûn savaş açtığını düşünsenize!”

Krizin zamanlamasına dikkat çeken Yıldırım, 30 yıl aradan sonra Karabağ meselesinin neden bugün yeniden gündeme getirildiğini sorguladı:

“Bu kriz 30 yıl sonra niye yeniden ortaya çıktı? Ermenistan hâlihazırda sahip olduğu toprakları tartışmaya açacak bir çatışmaya neden gönüllü oldu? İşte burada resmi büyütmemiz ve kâfir Amerika’ya bakmamız gerekiyor. Zira sömürgeci Amerika, dünyanın diğer bölgelerinde yaptığı gibi Kafkasya ve Orta Asya’da da söz sahibi olmak istiyor. Ermenistan’ın stratejik konumu ve Azerbaycan’ın zengin yer altı kaynakları Amerika’nın iştahını kabarttığından bu iki ülkeyi Rusya’dan koparmak istiyor. Amerika’nın perde gerisinde olması sizi yanıltmasın. Zira Amerika artık işlerini tıpkı Libya ve Suriye’de olduğu gibi bizatihi Türkiye üzerinden yürütüyor. Aynı şekilde Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği destek de sizi yanıltmasın. Bu destek Amerika’nın Türkiye eliyle Azerbaycan’a oradan da Ermenistan’a sızması için verilen bir destektir, başka bir şey değil…”

Türkiye yöneticilerinin Azerbaycan’a gösterdiği sevginin samimi olmadığın vurgulayan Yıldırım, “‘İki devlet tek millet’ söylemi de sadece halkların gönlünü kazanıp aldatmak içindir. Zaten samimiyet, tek devlet, tek ümmet demekle olur. İktidar için asıl olan ABD’yi razı edip koltuğunu korumaktır.” şeklinde konuştu.

Türkiye yöneticilerinin samimiyetsiz söylemlerini Türkiye-Ermenistan ilişkilerini örnek vererek delillendiren Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Ey Türkiye’nin eski ve yeni yöneticileri! Siz değil miydiniz 10 yıl önce Azerbaycan sizi kınamasına rağmen sırf Amerika’yı razı etmek için Ermenistan ile dostluk ilişkileri kuran? Siz değil miydiniz? 2016 yılındaki çatışmalarda Ermenistan’ı sadece kınamakla yetinen? Kardeş Azerbaycan’a bugün verdiğiniz desteği o gün neden vermediniz? Ben söyleyeyim. Çünkü o zaman koşullar, Türk-Rus yardımlaşmasını gerektiriyordu. Çünkü o zaman Amerikan uşağı Suriye rejimini korumak ve Suriye’de İslâm’ın iktidara dönüşünü engellemek için Rusya ile birlikte hareket ediyordunuz.”

İslâm ümmeti olarak Ermenistan’ın Anadolu’da yaptığı katliam ve cinayetleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Muhammed Emin Yıldırım, “Karabağ’ın işgal edilmesini asla kabul etmeyeceğiz! Döktükleri Müslüman kanlarının her damlası için hesap soracağımız günü sabırsızlıkla bekleyeceğiz!” dedi.

“Ancak bütün bunlara rağmen bugünkü ikiyüzlülüğü de görmezden gelmeyeceğiz.” diyen Yıldırım, hükümetin ikiyüzlü samimiyetsiz tavrını eleştirerek şunları söyledi:

“Zira Ermenistan aynı Ermenistan değil mi? Karabağ 30 yıldır işgal altında değil mi? Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erivan’da Sarkisyan ile birlikte maç izlerken de Karabağ işgal altındaydı. AK Parti Turizm Bakanı Atilla Koç, Van’da Akdamar Kilisesi’ni yıllar sonra yeniden Ermenilerle açarken de Karabağ işgal altındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sarkisyan ile iki ülke arasında normalleşme sağlamak amacıyla ABD’de görüşürken de Karabağ işgal altındaydı. Öyle değil mi?

Evet, Karabağ 30 yıldır işgal altında! Ve sizler yıllardır bu işgale rağmen Ermenistan ile ilişkilerinizi normalleştirdiğinizden dolayı övünüp duruyordunuz. Bugün ise bu ikiyüzlülüğünüzü görmezden gelmemizi bekliyorsunuz.”

Yıldırım, Karabağ ve diğer İslâmi beldelerdeki sair meselelerin çözümünün ancak Hilâfet Devleti’nin ikamesiyle mümkün olduğunu şu cümlelerle ifade etti:

“Bu İslâm ülkesini Amerika ve Rusya’nın pençesinden kurtarmak için ne Türkiye’ye ne de İran’a güvenilmez. Uluslararası topluma ve sömürgecilerin başını çektiği Minsk grubuna hiç güvenilmez. Hem Azerbaycan hem de işgal altındaki diğer beldelerimizi kurtarmak için Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in müjdelediği nübüvvet metodu üzere ikinci Râşidî Hilâfet’in dönüşü dışında hiçbir çözüm yoktur.”

___

#ÇözümRaşidiHilafet