AYM Kararları Bağlayıcı mı Değil mi?
22 Ocak 2021

AYM Kararları Bağlayıcı mı Değil mi?

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararını, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar bağlayıcıdır" diyerek olumlu karşıladı. Daha önce defalarca kez Anayasa Mahkemesi Hizb-ut Tahrir hakkında hak ihlali kararı vermesine rağmen tutuklama ve gözaltılar sürdürülüyor.

Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM (Anayasa Mahkemesi)'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar bağlayıcıdır" ifadelerini kullandı.

Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılması konusunda, "Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum" diyerek şunları söyledi:

"Kadınların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı. Sayın Soylu Bey’in annesine yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Bu alçak ifadeleri kullanan kişilerin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına kimsenin küfretme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır. Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette değerlendirmeler yapılması gerekir. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil, mahkemededir."

AYM Kararları Bağlayıcı mı Değil mi?

Bu ifadelerle Adalet Bakanı Gül, dün yaptığı eleştirileri tekrarladı. Gül, dünkü açıklamalarında da sosyal medyadaki eleştirilere ve verilen kararlara tepki gösterenlere karşı kendi içinde bir kaos yaşayan yargıyı savunmuştu.

Gül’ü Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının bağlayıcılığını onaylaması, ileriki günlerde tahliye olabileceğine işaret ederken, AYM’nin defalarca kez Hizb-ut Tahrir hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararları uygulanmıyor. Yasadaki terör örgütü tanımına uymadığı, cebir ve şiddeti benimsemediği halde Hizb-ut Tahrir’e yönelik devlet eliyle sistematik zulüm devam ettiriliyor. Gece evlere baskınlar düzenlenip, masum Müslümanlara devlet eliyle cebir ve şiddet uygulanıyor.

Bakan Gül’ün AYM’nin aldığı hak ihlali kararlarından yalnız CHP’li Enis Berberoğlu hakkında verilen kararı mı yoksa tümünü mü bağlayıcı olarak kabul ederek mensubu olduğu iktidarı temsilen adil davranacağı ileriki günlerde açığa kavuşması bekleniyor.

Yargının komik ifadelerle ve falcıları aratmayan geleceğe dair kehanetler öne sürerek yazdığı iddianamelerle yalnızca fikri ve siyasi çalışmalar yürüten ve Anayasa Mahkemesi’nin defalarca verdiği hak ihlali kararına rağmen Hizb-ut Tahrir’e karşı kolluk kuvvetleri gece gündüz karanlık operasyonlar düzenlemeye devam ediyor.