“Aşı İçin Acil Kullanım Onayı Vereceğiz”
08 Ocak 2021

“Aşı İçin Acil Kullanım Onayı Vereceğiz”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada aşıların güvenlik testi yapıldıktan sonra acil kullanım onayı vereceklerini duyurdu. Aşıların zamana yayılan denetimden geçmiş olmaması, 65 yaş üstündekiler üzerinde denenmemesi ve aşılamanın aceleye getirilmesi kamuoyunda ciddi endişe uyandırıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle aşı çalışmaları ve salgındaki son durumun ele alındığı toplantı sonrası yazılı açıklamada bulundu. Koca, "Aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra acil kullanım onayı vererek uygulama programına başlayacağız" bilgisini paylaştı.

Bakan Koca, toplantı sonrası şu açıklamalarda bulundu:

-2021 yılının ilk Bilim Kurulu toplantısında Aşı planlamasını ele aldık. Planlarımız hazır. Küresel salgının yıkıcı etkisine son vermesini ümit ettiğimiz aşılama için var gücümüzü kullanacağımızdan emin olunuz.

- Teslim aldığımız aşılar için güvenlik testleri devam etmektedir. Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir. Şu ana kadar 10.000’in üzerinde gönüllüye 17.700 doz aşı uygulanmış ve sonuçları takip edilmeye devam edilmektedir.

-Acil kullanım onayını takiben büyüklerimiz ve kritik görevdeki kişilerden başlayarak 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Lojistik planlaması, başta Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere tüm hastanelerimizi de kapsayacak şekilde organizasyonu yapılmıştır.