Ankara’da Deprem: Can ve Mal Kaybı Rapor Edilmedi
11 Ocak 2021

Ankara’da Deprem: Can ve Mal Kaybı Rapor Edilmedi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

AFAD’ın verilerine göre, dün saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 9 saniye süren ve çevre illerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı henüz rapor edilmedi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kalecik ilçesinde saat 22.53'te, meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin drinliği 12 kilometre olarak kaydedildi.

“İlk İncelemede Olumsuz Bir Durum Yok”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" bilgisini paylaştı.

Ankara Valisi Açıklama Yaptı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğe intikal eden can veya mal kaybı bulunmadığını duyurdu.

Şahin, Twitter hesabından, Kalecik ilçesinde meydana gelen depreme alakalı, "Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" mesajını paylaştı.

Yavaş: Ekiplerimiz Teyakkuz Halindeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yaptığı açıklamada, "Ankara merkezli 4,5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri depremin merkezi Kalecik Eskiköy'e ulaştı.

Öte yandan, AFAD'dan, "Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklaması yapıldı.

Kalecik Belediyesi: “Herhangi Bir Sorun Yok”

Kalecik Belediyesi tarafından, ilçede meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir sorun bulunmadığı kamuoyuna duyuruldu.

Belediyenin resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecik'in herhangi bir bölgesinde, herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli inceleme ve çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, Ankara’nın yanı sıra Çankırı, Çorum Kırıkkale'de de hissedildi.