Almanya’da İslam Düşmanlığı!
11 Şubat 2020

Almanya’da İslam Düşmanlığı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Almanya'da 2019 yılında İslami kuruluşlar ve temsilcilikleri 184 kez düşmanca saldırıya maruz kaldı. Almanya'da geçen yıl her iki günde bir İslam’a yönelik saldırı düzenlendi.

Berlin merkezli Tageszeitung'un (taz) Alman hükümetinin verilerine dayandırdığı haberine göre Almanya'da geçen yıl her iki günde bir İslam düşmanı bir saldırı düzenlendi. İslam’a karşı saldırılara ilişkin verilen soru önergesini yanıtlayan Alman İçişleri Bakanlığı, 2019 yılında Müslüman kuruluşları ve temsilciliklerine 184 kez saldırı düzenlediği bilgisini verdi.

Bakanlığın verdiği bilgilere göre kayıt altına olaylardan 64'nün halkı kışkırma, düşman sembollerin kullanılması, hakaret ve mala zarar gibi suçlardan oluştuğu belirtildi. Haberde yaralama ve tehdit gibi vakaların da Bakanlığın kayıtlarında listelendiğine işaret edildi.

Hükümetin verdiği rakamları değerlendiren Milletvekili Christine Buchholz da "bunun üzerine kararlılıkla gidilmesi gereken bir terör" olduğunu belirterek kişilerin, camilerin ve diğer Müslüman kuruluşların tehlike altında olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

"İslam düşmanlığı ve ayrımcılık bu ülkede günlük hale geldi" diyen Buchholz, Alman hükümetinin Müslüman toplulukları desteklemesi ve bir dayanışma mesajı vermesinin gerekli olduğunu kaydetti.

Kadınlar Tehdit Altında

Haberde ayrıca Müslümanların ayrımcılık şikâyetiyle ‘Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'ne de sıklıkla başvurduğuna ve özellikle başörtülü kadınların ayrımcılığa uğradığına dikkat çekildi. Buna göre kamusal alanda sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı gerekçesiyle kayıt altına alınan şikâyetlerin ‘yüzde 76'sı kadınlardan geldiği vurgulandı.

Almanya'da İslam düşmanı suçlar 2017'den bu yana kayıt altına alıyor. Hükümetin verilerine göre 2018 yılında kırk üçü camilere olmak üzere 910 saldırı, 2017 yılında da 1.095 İslam düşmanı saldırı meydana geldi.

Almanya'daki Müslüman dernekler, camilere yönelik saldırıların açıklanan sayılardan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Almanya’da İslam Düşmanlarından Camiye Saldırı

Almanya'nın Finnentrop şehrinde bir grup İslam karşıtı, Finnem Camii'ne taşlı saldırı düzenledi.

Gece saatlerinde düzenlenen saldırının ardından konuşan Finnem Camii ve Eğitim Merkezi Başkanı Ramazan Olmaz, şunları kaydetti:

"Komşularımız, camimize yapılan saldırı esnasında gürültüyle uyanıp polise haber vermişler. Biz de geceleyin polisin bildirmesiyle olaydan haberdar olduk. Yüzleri maskeli bir kişi saldırı anında çevreyi gözetliyor. Kamera kayıtlarında maskeli 3 kişinin caminin ön tarafından taşlarla saldırıp dört penceremizi kırdığı ve duvarlara hasar verdiği görülüyor."