Aktay: “Kaşıkçı Konsolosluktan Çıkmadı”
08 Ekim 2018

Aktay: “Kaşıkçı Konsolosluktan Çıkmadı”

BBC

Köklü Değişim Medya

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun kapılarını gören kamera kayıtlarının incelendiğini ve 2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bu kapılardan çıkmadığının tespit edildiğini söyledi.

CNNTürk canlı yayınına telefonla bağlanan Aktay "Konsolosluğun iki kapısı var, hangi kapıdan çıktı? Tüm kameraları inceledik, kapıdan girdiği gözüküyor ama çıktığı görülmüyor" dedi ve ekledi:

"Arabalarla bir çıkış olmuş olabilir, ölü müdür diri midir bilemiyoruz, öldürüldükten sonra cesedini daha kolay taşımak için bir şeyler yapmışlar mıdır bilmiyoruz.”

"Normal yollarla çıkmadığı kesin, cevaplayamıyorlar, normal yıllarla girmiş biri neden anormal çıksın?”

"Konsolosluğa giren bir insana bunu yapanlar kendi ülkelerinde neler yapıyordur? Suudi cezaevlerinde binlerce kişi tutuluyor, bu olay Suudi Arabistan'ın insan hakları ihlallerini gündeme getirmek için bir vesile oldu.”

"Hayatta Kalmış Olma İhtimali Binde Bir Bile Olsa Ona Sarılmaya Çalışıyorum."

Aktay, Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan "Cemal Kaşıkçı nerede?" başlıklı makalesinde ise şu ifadeleri kullandı:

"Kaşıkçı, Suudi makamları tarafından Türkiye'den talep edilen bir suçlu değildi. Evet, muhalif olduğu sır değildi, ama muhalefeti onu ülkesine karşı suçlu kılan türden değildi ve hakkında açılmış ve Türkiye'ye bildirilmiş bir dava yoktu.”

"S. Arabistan makamları (...) durumu izah edemiyorlar. Üstelik Kaşıkçı'nın kaybolduğu ilk iki gün bütün yetkililerin sırra kadem basmış olması, ulaşılmaz olması da aynı olayla bağlantılı olarak izah edilmesi zor başka bir konu haline gelmiş oldu. Bakalım bu mızrak bu çuvala nasıl sığdırılacak?”