AK Partili Başkan: “Atatürkümüzü Boyayamazlar”
10 Aralık 2019

AK Partili Başkan: “Atatürkümüzü Boyayamazlar”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İzmir'in Urla ilçesindeki Zeytinli Köşk'ün sahibi iş adamı Turgut Kahraman, evinin bahçesine 6 metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Atatürk heykeli inşa etti. Renkleri nedeniyle eşcinselliği çağrıştıran heykel, tartışmaları da beraberinde getirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Sanat ve özgürlük adı altında Atatürkümüzü canlarının istediği gibi boyayıp, resmedemezler” diyerek Kemalistleri bile kıskandıracak savunmada bulundu. Kraldan daha kralcı açıklamalarda bulunan Sürekli, bu heykelin bir hakaret olduğunu da ifade etti.

Urla'da iş adamı ve sanatçı Turgut Kahraman, kendi evi olan Zeytinli Köşk'ün bahçesinde 5 metre eninde, 6 metre uzunluğunda, üzerinde mavi, kırmızı, sarı, mor gibi birçok rengin bulunduğu Mustafa Kemal’in heykelini inşa etti. Turgut Kahraman, bütün eserlerinde Anadolu'nun tüm renklerini kullandığını söyleyip kendini savunsa da, renkli heykelin son zamanda eşcinselliğin toplumda normalleştirilmesi, İstanbul Sözleşmesi ile bu çirkinliğin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalardan biri olduğu kanısı kamuoyunda hakim. Bilindiği üzere İstanbul Sözleşmesi AK Parti iktidarı tarafından uygulamaya konulsa da, muhalefet de bu çalışmalara destek veriyor. İktidar ve muhalefet toplumu mahveden bu ifsad projesinde hemfikir.

Belediye Başkanı Heykele Sahip Çıkmadı

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, heykelin belediyeye ait olmadığını, özel bir işletmenin bahçesinde bulunduğu hatırlatarak, "Heykelin belediyemiz ile alakası yok" açıklamasında bulundu.

Atatürk Heykelini Bahçesinden Kaldırdı

İzmir’in Urla ilçesinde iş insanı Turgut Kahraman tarafından yapılan ve renkleri nedeniyle tartışma konusu olan Atatürk heykeli, bulunduğu bahçeden sahibi tarafından kaldırıldı. 6 metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Atatürk heykelinin yapımının henüz bitmediğini belirten Kahraman, heykeli tamamlamak için böyle bir karar aldığını açıkladı. Özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından renklerinden dolayı eleştirilen heykelin, geçici bir süreyle kaldırıldığı öğrenildi.

Ak Partili İl Başkanı: “Atatürkümüzü Canlarının İstediği Gibi Boyayıp, Resmedemezler*”*

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de Urla'da renkleri nedeniyle tartışma konusu olan ve sonrasında bulunduğu bahçeden kaldırılan Atatürk heykeline dair Kemalistleri bile kıskandıran açıklamalarda bulundu. Alüminyum malzemeden, rengarenk tasarlanan Atatürk heykelinin, Ulu Önder'i küçülten bir uygulama olduğunu ileri süren Kerem Ali Sürekli, "Burada heykeli yapan kişi kadar, Urla Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de sorumludur. İstiklal Harbi'nin mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusunun böylesi bir tasavvurla hakarete maruz kalması kabul edilemezdi. Sanat ve özgürlük adı altında Atatürkümüzü canlarının istediği gibi boyayıp, resmedemezler. Hele İzmir gibi bir şehirde bu olursa, işte böyle bir duvarla karşılaşırlar. Sanat ve özgürlük adı altında Atatürkümüze olduğu gibi topluma mal olan ve ortak değerlerimize, milli birliğimize halel getirecek hiçbir ürünü, uygulamayı kabul etmeyiz. Sanat bu değildir. Sanatçının da bu açıdan sorumlulukları vardır" diye konuştu.

Yerel Yönetimleri Suçladı

Sanata karşı olmadıklarını, 'sanat' adı altında devlet ve toplum kurallarının ihlaline, devlet büyüklerine yönelik hakarete karşı çıktıklarını ifade eden Sürekli, şunları söyledi:

"Bizi biz yapan değerlere saldırıya karşıyız. Kişisel bir mülkiyet ve uygulama olsa da, Urla Belediyesi'nin bu girişime göz yumması da kabul edilemez. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bunu reva gören de onu cesaretlendiren de suçludur. Urla Belediyesi duruma çok önce müdahale edebilecekken kayıtsız kalmıştır. Üstelik, 'Biz yapmadık, o yaptı' diyerek meseleyi daha da küçültmüş, sorumluluktan kaçmıştır. Büyükşehir Belediyesi'nin ise rengarenk kampanyalarının geldiği yer ortada. Toplumsal eşitlik komisyonu uygulamalarının vahameti halen gündemde. İzmir Büyükşehir Belediyesi, özgürlükler adı altında devletin birliğini yok sayan, toplumsal barış ve ahlak anlayışında teraziyi şaşırtan uygulama ve söylemleri ile ne yazık ki bu tür olumsuzlukların cesaret kaynağıdır."