Afganistan’da Öldürülen Müptezel Üzerinden Müslümanlar Yine Hedefte!
29 Temmuz 2021

Afganistan’da Öldürülen Müptezel Üzerinden Müslümanlar Yine Hedefte!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Afganistan’da Nazar Muhammed isimli bir şahıs, ABD ile işbirliği içerisindeki Kandahar Polis Teşkilatı'na mensup olmasına rağmen sözde komedyen olduğu iddia edilerek kamuoyu aldatılmaya çalışılıyor.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde Haşa Cevan olarak bilinen Nazar Muhammed isimli sözde “komedyen” olan kişinin ölümü üzerinden yine algı oluşturulmaya çalışılıyor. Nazar Muhammed, ABD işgali esnasında kurulan Kandahar Polis Teşkilatı için çalışan bir işbirlikçi olarak yıllarca Afganlı Müslümanlarla savaştığı belirtildi.

Taliban üzerinden tüm Müslümanların “şiddet ve vahşetle” irtibatlandırılması için kullanılan bu son hadise de yine bir dezenformasyona dayanıyor.

Benzeri bir şeyi Charlie Hebdo meselesinde de yaşamıştık. Müslümanların değerlerine hakaret eden aşağılıkların yaptıkları hiç konuşulmazken, özellikle kamuoyu Müslümanların gösterdiği tepkiye yönlendiriliyor.

Burada aslında dünyaya şu ilan ediliyor: “Müslümanlara hakaret etmenin bir bedeli yoktur! Hatta bunu yaparsan kahraman bile olursun!”

İslam Düşmanı Bir Komedyen mi, İşbirlikçi mi?

Nazar Muhammed hadisesi de bundan ibarettir. Sözde "barış elçisi komedyen" şeklinde lanse edilmeye çalışılan şahıs, her fırsatta Müslümanların ailelerine hatta dini değerlere hakaretler eden bir müptezel. Nazar’ın sözde komedyan olarak lanse edilmesi gerçek bir dezenformasyondur. Bu şahıs, çeşitli aşağılık hakaretler yaparak komik olduğunu düşünen ve videoları sosyal medyaya düşen bir askerdir ya da oraların tabiriyle erbekî’dir.

Bu kişinin öldürülme nedeni ise; dini değerleri aşağılaması, Müslümanlara ve onların akrabalarına yönelik küfürler etmesidir. Peştu kültüründe -birçok kültürde olduğu gibi- eşe ve kız kardeşe hakaret çok ağır bir davranıştır. Bunu bilmesine rağmen Nazar özellikle Müslümanların eşlerine ve kız kardeşlerine ağır hakaretler, galiz küfürler etmekten hiç geri durmadı.

Eli silahlı bir milisi, sözde komedyen olarak dünyaya yutturmaya çalışan kimselerin İslam düşmanı kimliğine de dikkat çekmek istiyoruz. Türkiye’de de bu tür yalanları laik Kemalist kesim başta olmak üzere İslam ile sorunu olanlar medya üzerinden yaymaya çalışıyor.

Afganistan'da yaygın olan "Baça Bazi" olarak ifade edilen pedofili sapkınlığına sahip olduğu da iddia edilen bir müptezel üzerinden Müslümanlar yine hedef alınıyor!