Abdullah İmamoğlu’ndan Alimler Birliği’ne Çağrı: “Hilafet İçin Çalışın!”
14 Eylül 2021

Abdullah İmamoğlu’ndan Alimler Birliği’ne Çağrı: “Hilafet İçin Çalışın!”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Taliban'ın kurduğu geçici hükümete yaptığı 'İslami yönetim modeli' çağrısı üzerine bir mesaj paylaşan İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, “İslam'da yönetim nizamının adı Hilâfet'tir” diye başlayan açıklamasında alimleri Hilafet için çalışmaya çağırdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Afganistan'da Taliban tarafından kurulan geçici hükümeti, İslami bir yönetim modeli benimsemeye çağırdı.

Birliğin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'da kurulan yeni hükümete Başbakanlık edecek olan Molla Muhammed Hasan Ahund tebrik edildi.

Açıklamada, hükümetten, Hazreti Muhammed (s.a.v.)'in ve dört halifenin kurduğu gibi İslami bir yönetim modeli benimsemesi istendi.

Birlik, yeni hükümete şura sistemini uygulama, adaleti tesis etme, kan dökülmesine engel olma, hak ve özgürlüklere saygı duyma, toplumun her kesimine kucak açma, toplumsal uzlaşıyı pekiştirme ve barış ortamı oluşturma çağrısı yaptı.

Abdullah İmamoğlu’ndan Alimlere Çağrı: “Hilafet İçin Çalışın!”

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin yaptığı açıklamayı alıntılayan Köklü Değişim Dergisi yazarlarından İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu,** alimlere çağrıda bulundu.

Abdullah İmamoğlu’nun çağrısı şöyle:

İslam'da yönetim nizamının adı Hilâfet'tir. Ve Hilâfet için çalışmaya Rasulullah’ın mirasçıları olan âlimlerden daha evla kim vardır? Zira muttaki bir âlim, Hilafetin ikamesinde en önde olmaya daha layıktır. Haydi öyleyse ey âlimler; çağrınızda öncü olun.”