Abdullah İmamoğlu HSTV’de Konuşulmayanları Konuştu
10 Eylül 2020

Abdullah İmamoğlu HSTV’de Konuşulmayanları Konuştu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Yazarı İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu, HSTV’den Salih Sütlan’ın konuğu oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan İmamoğlu, “konuşulmayanları konuşmak için geldiğini” programın başında ifade ederek, İslami çerçeveden Kur’an ve Hadisler ışığında değerlendirmelerde bulundu.

İslam’ı ve İslam alemini ilgilendiren sorunları ve düştüğü bu zor durumdan çıkmak için ne yapılması gerektiği hakkında İslami çözümler sunan Abdullah İmamoğlu, HSTV Haber’den Salih Sütlan’ın sorularını yanıtladı.

“Batı’nın İslam karşıtlığına İslami ülkelerin tepkisi nasıl olmalı?” sorusuna ayet ve hadisler ışığında cevap veren İmamoğlu, liderlerin ne yaparsa yapsın onları memnun edemeyeceğini ve onlarla dostluğun şeran caiz olmadığını ifade etti.

İslam beldelerindeki yöneticilerin güç ve kuvvet sahibi olmalarına rağmen Charlie Hebdo saldırısına suskunluklarını ya da kınamayla geçiştirmelerini acziyet olarak niteleyen İmamoğlu, Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa’da kadın ve erkeklerin bir arada dans gösterisini Allah’ın razı olmadığı bir amel olmadığından dolayı nasıl kaldırttığını anlatarak, yöneticilerin icraa makamı olduğunu, kınama makamı olmadığını ortaya koydu. “Kınamanın, şiddetli kınamanın” acizlerin işi olduğunu belirten İmamoğlu, bu şekilde davranan yöneticilerin kafirlerin cesaretini artırmaktan başka bir iş yapmadığını söyledi.

Ayrıca İslam’a ve Rasulullah’a hakaret içerikli bir piyesin Fransa’da sahnelenmesine Halife Abdulhamid’in nasıl tepki gösterdiğini anlatarak, kınamakla geçiştiren yöneticilerin asli görevini hatırlattı.

Porgramın ilerleyen bölümlerinde, Korona, kapitalizm, Libya ve Doğu Akdeniz’de yaşanan olaylar Müslümanları nasıl etkiliyor?, Hizb-ut Tahrir Türkiye’ye ne vaat ediyor?, İslam beldelerinde neden birliktelik yok? konuları İslami perspektif ile değerlendirildi.

Programın tamamını izlemek için videosunu sizinle paylaşıyoruz.