ABD’nin Müttefiğinden Stratejik Ortağı Türkiye’ye Saldırı
13 Mayıs 2022

ABD’nin Müttefiğinden Stratejik Ortağı Türkiye’ye Saldırı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD’nin binlerce tır silahla teçhiz ettiği Suriye’deki müttefiği terör örgütü PYD/PKK, ABD’nin stratejik ortak olarak nitelediği Türkiye’ye havan topuyla saldırı düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz

Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada da, “Hain terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/Havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir. Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir” denilmişti.

Bakanlık son olarak da, "Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir. Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir. Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı her türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir" açıklamasını paylaştı.

Bilindiği üzere ABD, Suriye’de binlerce tır silahla teçhiz ettiği ve Türkiye’nin operasyon yapmasına izin vermeyerek muhafaza ettiği terör örgütü PYD/PKK’yı müttefiği olarak tanımlıyor. Öte yandan Washington ve Ankara’da birbirini stratejik ortak ve müttefik olarak niteliyor. ABD’nin bu tavrına rağmen Ankara, ABD’nin siyasi eksenine boyun eğerek hareket etmeye devam ediyor.