ABD’den SDG’ye Destek Taahhüdü!
27 Eylül 2021

ABD’den SDG’ye Destek Taahhüdü!

Şarku’l Avsat - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Washington’u ziyaret eden Suriye Demokratik Meclisi (SDM) heyetine, Joe Biden yönetimi, ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile olan ortaklığının devam edeceğini vurguladı.

Beyaz Saray yetkilileri Washington’u ziyaret eden Suriye Demokratik Meclisi (SDM) heyetine, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile olan ortaklığına, bölge istikrarını desteklemeye ve DEAŞ terör örgütüne ve kalıntılarına nihai olarak son verilinceye kadar ABD güçlerinin Suriye’de kalmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Türkiye, terörle mücadele kapsamında kırk yıldır PKK’ya karşı savaş yürütmekte, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG/SDG’yi de terör örgütü kapsamında değerlendirmektedir. ABD ise, YPG/SDG’ye otuz bin tır silah yardımı ve her yıl milyonlarca dolar maddi yardımda bulunmaya devam etmektedir. Buna rağmen Türkiye, ABD’yi dost ve müttefik olarak görmekte ve iş birliği yapmakta bir beis görmemektedir.

SDM’nin internet sitesinde görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Beyaz Saray’daki görüşmede SDM heyeti ile ABD yönetiminin üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi. ABD tarafı, SDM’ye ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerindeki SDG’ye olan desteğini vurguladı. Görüşmede ayrıca Suriye’nin durumuyla ilgili birçok önemli meseleye ve on yıldan uzun süredir devam eden krize siyasi çözüm bulma yollarına değinildi” ifadeleri kullanıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Uluslararası Terörizm Alt Komitesi üyesi Bradley S. Schneider gibi ABD Kongresi’nin önde gelen üyeleri ile SDM heyeti arasında görüşmelerin gerçekleştiği belirtildi. Görüşmeler hakkında yapılan açıklamada, “Görüşmeler olumluydu. Bu görüşmelerde Washington’un SDM’ye olan desteği dile getirildi ve SDG’nin terörizmle mücadelesinden övgüyle söz edildi. Aynı zamanda ortaklığın devam edeceğini vurguladılar” denildi.