ABD’de Silah Satışları Yüzde 800 Arttı!
25 Mart 2020

ABD’de Silah Satışları Yüzde 800 Arttı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Dünya'yı saran yeni tip koronavirüs salgını Amerika’daki silah satışlarını patlattı. İnsanlar olası bir kargaşada kendilerini korumak adına silah alımına yöneldi.

Covid-19 vakalarının yoğunlaştığı Oklahoma eyaletinde silah mağazası sahibi olan David Stone, "Satışlarda yüzde 800 civarında bir artış gördük" diyerek yakında elindeki stokların tükeneceğini ifade etti.

İnsanların en çok evlerini korumak için silah aldığını vurgulayan Stone, Covid-19 salgınını sebep olduğu panik havası nedeniyle daha önce hiç silah almamış kişilerin de artık mağazasına geldiğini ileri sürdü.

Washington eyaletindeki Lynnwood Gun'un sahibi olan Tiffany Teasdale ise ilk kez mağazasının önünde kuyruk oluştuğuna dikkat çekerek, "Eskiden en iyi günlerde 20 ila 25 silah satabiliyorduk. Bu aralar bu rakam 150’ye kadar çıkıyor. İnsanlar krizin büyüyerek, evlerinin soyulmasından korkuyor, bu yüzde buradalar" ifadelerini kullandı.

Silah Şiddetini Önleme Kampanyası Başkanı Kris Brown, yaptığı açıklamada, silah satışlarının artışıyla birlikte oluşacak potansiyel tehlikelere işaret etti.

Brown, ‘’Salgın paniği ile yapılan silah alımlarından kaynaklı ölümlerde trajik bir artış yaşanabilir. Silah sahiplerinin yüzde 40’ı, silahlarını evde kilitsiz bir ortamda saklıyor. Bu durum kaza ölümlerine davetiye çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

DSÖ: ‘Koronavirüs Salgınının Yeni Merkezi ABD Olabilir’

Yetkililer Covid-19 salgınını sosyal krize dönüşmesinden endişeli. Dünyada salgının en etkili olduğu ülkelerden biri haline gelen ABD'de, vaka ve ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde yeni Covid-19 vakalarının yüzde 85'inin Avrupa ve ABD’den bildirildiğini açıkladı. DSÖ salgının yeni merkezinin ABD olabileceğini belirtti.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de virüsün bulaştığı kişi sayısı 54 bin 916'ya, ölü sayısı ise 784'e ulaştı.