ABD’den, Gazze Protestolarını Bastırmak İçin Tehdit ve Şiddet
01 Mayıs 2024

ABD’den, Gazze Protestolarını Bastırmak İçin Tehdit ve Şiddet

Köklü Değişim Medya

New York polisi, dün geç saatlerde Columbia Üniversitesi’ne düzenlediği baskında Gazze’deki katliamları protesto eden öğrencileri yerlerde sürükleyip, şiddet uygulayarak bazı binalardan çıkardı.

ABD’nin New York kentinde 18 Nisan’da başlayan ve ülke genelindeki üniversitelere yayılan Filistin yanlısı protestolar sürerken, Columbia Üniversitesi öğrencileri Vietnam Savaşı karşıtı protestolar sırasında işgal edilen birkaç yapıdan biri olan Hamilton Hall binasına girmişlerdi .

Dün akşam polisin sert bir şekilde müdahalesi sonucunda bina boşaltılırken, Columbia Üniversitesi Sözcüsü Ben Chang ise öğrencileri “okuldan atmakla” tehdit etti.

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde 18 Nisan’da başlayan Filistin yanlısı barışçıl protestolar, ülke genelindeki üniversitelere yayılmıştı. Üniversitelerde kamp kurarak ‘İsrail’e saldırılarına son verme çağrısı yapan ve üniversitelerini ‘İsrail’e silah satan şirketlerle ilişkilerini kesmeye çağıran öğrenci ve akademisyenlerden bini aşkın kişi gözaltına alınmıştı.