31 Temmuz’daki KPSS Oturumu İptal Edildi
04 Ağustos 2022

31 Temmuz’daki KPSS Oturumu İptal Edildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumların da ertelendiğini duyurdu.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini söyleyen Ersoy, iptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvimin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

İptal edilen oturumlara katılan KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyeceği belirtildi.

Yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyuran Ersoy şöyle devam etti:

"Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

31 Temmuz’da yapılan KPSS sınavında çıkan soruların, 30 Temmuz'da bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı ortaya çıkmıştı. Soruların çalınmasının üzerine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise olay hakkında soruşturma başlatmıştı.