Şenocak’ın Paylaşımına Karşı Bir Açıklama da AK Parti’den: “Hepinizle Tek Tek Gurur Duyuyoruz”
26 Temmuz 2021

Şenocak’ın Paylaşımına Karşı Bir Açıklama da AK Parti’den: “Hepinizle Tek Tek Gurur Duyuyoruz”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dün akşam sosyal medyada İhsan Şenocak’ın “İslam’ın kızı” diye başlayan çağrısına karşı laik cephenin gösterdiği tepki sonrası başlayan tartışmada AK Parti’den “Hepinizle Tek Tek Gurur Duyuyoruz” açıklaması geldi. İktidara bağlı medyanın suskunluğu ve AK Parti bu tutumuyla laik cephe karşısında yine bilinen ezik tavrını sergileyerek İslam’ın şiarlarını hatırlatan Şenocak’a karşı birleşen cepheye destek vermiş oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Çin Milli Takımı’nı mağlub etmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşmında bulunan İhsan Şenocak,İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen burnunu göstermekten utanan anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına “sultan” demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin” çağrısında bulunarak İslam’ın şiarlarını hatırlattı.

Bu paylaşım üzerine laik cenah İslam’ın farziyetlerini hatırlatan bu paylaşıma küfürler ve hakaretlerle tepki gösterdi. Yapılan bu saldırgan paylaşımlar üzerine #İhsanŞenocakYalnızDeğildir başlığına binlerce destek tweeti atıldı.

Gelen çirkin tepkiler üzerine Şenocak, “İfademde tek cümlelik bir hakaret yok. İslam’ın kızına ne olması ve olmaması noktasında bir çağrı var. Sermayesi ‘küfür’ olan ahlak yobazlarıyla hukuk önünde tek tek hesaplaşacağım. Sizin keyfinize göre değil İslam’a göre konuşacağım. Dinime sövenle hesaplaşmadan canımı alma ya rabbi!…Öyle bir ortam inşa ettiler ki artık harama haram demek linç vesilesi. Bir baba tesettüre giren kızına açıl, dansa kalk dese bu çağdaşlık; Müslüman evladına ‘şunlar gibi olma' dese ya da tesettür çağrısı yapsa bu gericilik(!) oluyor. Harama haram demeyen neslini haramdan koruyamaz” diyerek nasihatlerini savundu.

Dün gece açılan hashtag hala Türkiye gündeminde yerini korurken AK Parti’den konuyla alakalı ilk açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından Kadın Voleybol Takımı'nın resmi ile yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Başarılarınızla gurur duyuyoruz.

Bayrağımızı dalgalandırmanızla gurur duyuyoruz.

Türkiye’yi sevindirme azminizle gurur duyuyoruz.

Hepinizle tek tek gurur duyuyoruz..."

#FileninSultanları

Çelik’in paylaşımında Şenocak’ın tepki gösterdiği “Filenin Sultanları” tabirini kullanması dikkat çekti. AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Şenocak bu paylaşımı sonrası yalnız bırakılmış oldu.

Mahmut KAR’dan Destek Açıklaması

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Müslüman kadın İslam’ın tarif ettiği kadındır. Tesettürü tarif eden İslam'dır, şeriattır.

Tesettür Müslüman kadının üzerindeki bez parçası değildir. Dolayısıyla herhangi bir konuda İslâm'ın hükmünü açıklayan kim olursa yanında olurum. Yalnız kalmaz.”

#İhsanŞenocakYalnızDeğildir

Konu hakkında bir açıklama da İlahiyatçı Yazar Abdullah İMAMOĞLU’dan geldi.

İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bizler Batılılaşmaya karşı çıkan ve sırf Batılı gibi olmaya "hayır" dediği için darağacında sallandırılan Şalcı Bacı'nın nesilleriyiz. Ne oldu bize ki "kraldan çok kralcı" kesiliyoruz.

Halbuki özümüzde Batılılaşma değil İslam var. Batıl değil Hak var.”

#İhsanŞenocakYalnızDeğildir

MHP Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin de Benzer Nasihati Sonrası Partisinden İhraç Edilmişti

MHP Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Mart 2020’de A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hak kazanmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.

Şahin şöyle demişti:

Allah’u Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak açılıp saçılacaksınız, kendini teşhir edeceksin, sonrada Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksiniz. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın edep ve haya sahibidir, yaptığı her işte Allah’ın rızasını gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkeklerin huzurunda açık saçık olarak değil.”

Bu paylaşımın ardından Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla partinin belediye başkanları listesinden düşürüldü.

MHP Düzce İlk Teşkilatı tarafından ihraç talebi ile disipline verilen Şahin hakkında kesin ihracına karar verilmişti.

Disiplin Kurulu’na geçen 3 Mart tarihinde yaptığı savunmasında sosyal medya paylaşımının arkasında duran Şahin, ihraç kararına yönelik yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çizgisini değiştirmemişti.

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

Allah'u Teala'nın tesettür ile ilgili bir ayetini paylaştığımdan dolayı MHP'den ihraç edilmem benim için bir onurdur, bir şereftir, benim için büyük bir belgedir.

Beni ihraç edenler Allah'a ve halka nasıl hesap verirler onu bilemiyorum. Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Biz belediye başkanı olarak görevimize devam ediyoruz. Allah bizimledir, halkımızın desteği yanımızdadır.

Bizim bir davamız var... Bu dava uğruna canımızı bile feda ederiz...”