Mahkemelerin Biri Bırakıyor Biri Tutukluyor: Hizb-ut Tahrir Üyesi Ömer Gök Tutuklandı!
22 Mayıs 2019

Mahkemelerin Biri Bırakıyor Biri Tutukluyor: Hizb-ut Tahrir Üyesi Ömer Gök Tutuklandı!

Köklü Değişim Medya, Yeni Akit

Köklü Değişim Medya

Mahkemelerin biri bırakıyor biri tutukluyor: dün üç Hizb-ut Tahrir üyesi tahliye edildi, bugün Hizb-ut Tahrir üyesi Ömer Gök tutuklandı!

Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin Hizb-ut Tahrir’e yönelik hak ihlali kararları peş peşe gelirken, kimi yerel mahkemeler uyduruk içtihat kararları ile cebir ve şiddete bulaşmamış Hizb-ut Tahrir’e ve üyelerine yönelik hukuksuz kararlarla Müslümanları tutuklamaya devam ediyor.

Dün, AYM’nin “yeniden yargılanma” kararı verdiği Hizb-ut Tahrir üyeleri Muhammet Ali Tuluk, Ramazan Kabaklı ve Yakup Tosun tahliye edilirken, aynı Hizb-ut Tahrir’e üyelik suçlamasıyla yargılanan Ömer Gök bugün tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve Hizb-ut Tahrir’e üyelik suçlamasıyla kendisine 7,5 yıl ceza verilen Gök’ün cezası Yargıç Mustafa Kurtaran'ın muhalefet şerhine rağmen Yargıtay 16. Daire tarafından 2017 yılında onandı.

Evli 2 çocuk babası olan Ömer Gök’ün mübarek Ramazan ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmesi, üstelik bu tutuklamanın, kimi üyelerinin tahliye edilmesiyle sonuçlanan Hizb-ut Tahrir lehine AYM tarafından art arda verilmiş kararlar sonrası gerçekleşmesi, yargıdaki kafa karışıklığını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Akit Gazetesi’nden Muhammed Uzun da yargıdaki bu kafa karışıklığına dikkat çekmiş ve Hizb-ut Tahrir’e yapılan hukuksuzluğu “Bunlar kimin hukukçusu! AYM’nin kararını takmadılar” başlığı ile haberleştirmişti.

Haberde bu hukuksuz kararlara yönelik HSK’nın inceleme başlatması beklendiği vurgulanmış ve AYM’nin tarihî kararlarını görmezden gelerek Hizb-ut Tahrir mazlumlarının yeniden yargılanmasını reddeden 20. ve 21. Ağır Ceza Mahkemesi eleştirilmişti. Ret kararıyla hukuku ayaklar altına alan ağır ceza hâkimleri ile ilgili HSK’nın inceleme başlatması beklendiğini ifade eden Gazete, “Hukuk gaspını durdurun!” çağrısında bulunmuştu. “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Ergenekon Terör Örgütü’nün (ETÖ) kumpasları sonucu yargılanan Hizb-ut Tahrirli mağdurlara yönelik hukuk gaspının durdurulması, AYM’nin hak ihlali kararının cezaevindeki mağdurlar için emsal teşkil etmesi istendiği” de ifade edilmişti.