Hizb-ut Tahrirli Bekir Kurtuluş’a Yine Cezaevi Zulmü
29 Haziran 2020

Hizb-ut Tahrirli Bekir Kurtuluş’a Yine Cezaevi Zulmü

Köklü Değişim, AA

Köklü Değişim Medya

Daha önce de birçok kez cezaevine girmiş olan Bekir Kurtuluş son olarak bugün hakkında kesinleşmiş dosyası vesilesiyle bir kez daha cezaevine alındı. Bekir Kurtuluş ve onunla beraber yargılanan arkadaşlarının ceza aldığı bu dosya 2 Eylül 2005 tarihinde Fatih Camii'nde yapılan Hilafet'in yıkılışının Hicri yıldönümü sebebiyle yapılan basın açıklaması üzerine açılmıştı.

2006 öncesinde Hizb-ut Tahrir üyelerine “silahsız terör örgütü” tanımlaması üzerinden ceza veren yargı, terör için “silah/maddi eylem” şartının “olmazsa olmaz” olarak belirlendiği ve “silahsız terör örgütü olamayacağı” hükmünün benimsendiği 2006 sonrası dönemde çıkan yasayla bu kez de Hizb-ut Tahrir'i “silahlı örgüt” kapsamında değerlendirerek üyelerine cezalar verdi.

Hâlbuki Hizb-ut Tahrir hiç bir şekilde çalışmasını ve metodunu ne 2006’dan önce ne de sonrasında değiştirmemişti; fikrî ve siyasi mücadeleyi yöntem olarak belirleyen Hizb-ut Tahrir için yeni çıkartılan yasalar lehine olması gerekirken aleyhine işletildi…

Bekir Kurtuluş 2018 yılında Anadolu Ajansı (AA) muhabirine verdiği röportajda yaşadığı hukuksuzlukları dile getirmiş, kendisine ve Hizb-ut Tahrir’e yönelik yapılan yargı zulmünü ifşa etmişti.

___

#YargıZulmüneDurDe