Danimarka’da Müslümanlara ve Yabancılara Yönelik Terörist Saldırı: 3 Ölü
04 Temmuz 2022

Danimarka’da Müslümanlara ve Yabancılara Yönelik Terörist Saldırı: 3 Ölü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da özellikle Müslümanların ve yabancıların hedef alındığı ırkçı terörist saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de ağır yaralandı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Amager bölgesindeki "Field's" adlı AVM'de dün silahlı bir saldırı düzenledi. Terörist saldırganın 22 yaşında ve Danimarka kökenli olduğu ortaya çıktı.

Kopenhag Polis Sözcüsü Soren Thomasse, saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 2'si İsveç vatandaşı olmak üzere 4 kişinin ise ağır yaralandığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Thomasse, çok sayıda hafif yaralının da bulunduğunu da aktardı.

Yabancı ve Müslümanları Hedef Aldı

Saldırı anında olay yerinde olan Türkiye vatandaşı Cihat Korkmaz, önce kesik kesik silah sesleri duyduğunu ve bunun saldırı olduğunu anlamadıklarını ifade etti.

Saldırganı karşısında gördüğünü söyleyen Korkmaz, "Saldırgan, kızıl saçlı Danimarkalı biriydi. Bölgeye konser için gelen kızlar önünde kaçışıyordu, onlara ateş etmiyordu. Yabancı ve Müslümanlara ateş açıyordu" bilgisini paylaştı.

Medya ve siyasetçilerin mülteci karşıtı özellikle de Müslümanları hedef alan ırkçı söylemleri eyleme dönüşmüş durumda. Bu saldırılara terör saldırısı demekten bile imtina eden Batılı kafir yönetimler saldırganları bir sonraki saldırı için cesaretlendirmeye devam ediyor. Avrupa’da yükselen ırkçılık yüzünden sokaklar Müslümanlar için emniyetsiz bir hale gelmiş durumda.

Saldırı sonrası Kopenhag Polis Sözcüsü Soren Thomass, 22 yaşında ve Danimarka kökenli olan saldırganın açtığı ateşte 3 kişinin öldüğünü, 2'si İsveç vatandaşı olmak üzere 4 kişinin ise ağır yaralandığını açıkladı.