Ziraat Bankası ABD’nin Venezuela Ambargosuna Uydu
16 Ağustos 2019

Ziraat Bankası ABD’nin Venezuela Ambargosuna Uydu

Bloomberg HT

Köklü Değişim Medya

Bloomberg haber ajansı, ABD'nin yeni yaptırımlarından sonra Ziraat Bankası'nın Venezuela Merkez Bankası ile ilişkisini kestiğini bildirdi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Venezuela arasında çıkan kriz sonrası Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu arayarak “Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız” mesajını vermişti.

Habere göre, bu kapsamda Ziraat Bankası, Venezuela Merkez Bankası'nın hesaplarını kapattı.

Haberde, Venezuela Merkez Bankası'nın hesabının kapatıldığı bilgisini Ziraat Bankası'nın da teyit ettiği ancak daha fazla bilgi vermediği belirtildi. Venezuela Merkez Bankası ise yorum yapmaktan kaçındı.

ABD, Ağustos ayı başında Venezuela'ya bir dizi yeni yaptırım yürürlüğe koydu. Bugüne kadar getirilen en sert yaptırımlar olarak tanımlanan yeni kararlar çerçevesinde, Venezuela devletinin ABD'deki malvarlıklarının dondurulması ve yaptırım uygulanan Venezuelalı yetkilileri ile kurumlarla iş veya ticaret yapan ülkelerin de yaptırıma tabi tutulması öngörülüyor.

Venezuela hükümeti, söz konusu yaptırımlar karşısında SWIFT sisteminin alternatifi olarak gösterilen ve Rusya tarafından işletilen ödeme sistemine geçiş yapma ihtimalini değerlendiriyor.