Yerli Çinliler Utanmalısınız!
11 Haziran 2019

Yerli Çinliler Utanmalısınız!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yaklaşık bir milyon Hong Konglu Çin zulmünü protesto etti. Çin'e bağlı Hong Kong Özerk Yönetim Bölgesi’nde muhaliflerin yargılanması için Çin'e iade edilme yasa tasarısı protestolara neden oldu. Birçok Müslüman ülke bu konuda Çin’in bir dediğini iki etmeyip Müslümanları celladı Pekin yönetimine teslim ederken ve Çin zulmünü gizlemek için içimizdeki yerli Çinliler ellerinden geleni yapıp, Çin’i masum göstermeye çalışırken, bir milyon Hong Konglu bağlı oldukları zorba Çin’i ve işbirliği yapan yönetimlerini protesto etti.

Tepki çeken yasa tasarısı, zanlıların yabancı ülkelere iade edilmesinin önünü açacak. Tasarı nedeniyle muhaliflerin Çin mahkemelerine teslim edilmesi, adil yargılanmaması ve işkence görmesinden endişe ediliyor. Muhaliflerin iade edilmesi tasarısına karşı çıkan yüz binlerce kişi, Hong Kong sokaklarında kararı alan yönetimlerini ve zorba Çin’i protesto etti.

Tasarıya karşı çıkanlar, Çin'in Hong Kong'da istediği kişileri siyasi suçlar sebebiyle alıkoyabileceği ve kentin yarı özerk sistemine darbe vuracağını savunuyor. Sokaklara dökülen protestocular, "Çin iadesine hayır, kötülük yasasına hayır" sloganları attı.

Pekin yönetiminin muhalifleri illegal yoldan Çin’e kaçırarak Hong Kong yönetimini zor durumda bıraktığı için böyle bir tasarı üzerinde çalışıldığı ve bu zulmü legal hale getirmek istedikleri için halkın sokağa dökülerek protestolara başladığı belirtiliyor.

Çin adam kaçırma yöntemini ve ailelerini rehin alarak tehdit ettiği muhalifleri zorla Çin’e getirttiği biliniyor. Türkiye’de eğitimine devam eden Müslüman Uygurlar da tehdit edilerek ya da ailelerine işkence uygulanarak zorla Çin’e getirtilmişti.

Hong Kong'un son Birleşik Krallık Valisi Chris Patten yasa tasarısını eleştirerek, "Halk neden Çin ile bir iade anlaşması yapılmaması gerektiğini çok iyi biliyor. Hong Kong'dan insanları kaçırmaktansa bir iade anlaşması yapmanın daha iyi olduğunu iddia ediyorlar, gerçekten insanların buna inanmalarını mı bekliyorlar" dedi. Hong Kong, 1997 yılında Birleşik Krallık tarafından Çin'e devredilmişti.