Yeniden Refah Partisi de Kemalist Baskıya Boyun Eğdi!
04 Mart 2021

Yeniden Refah Partisi de Kemalist Baskıya Boyun Eğdi!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hilafet’in kaldırılmasının Hicri 100. Yılı münasebetiyle kampanya başlatan Hizb-ut Tahrir’e karşı kemalist sol laik cenah ortak hareket ederken, Yeniden Refah Partisi de Kemalist baskıya boyun eğerek Hilafet paylaşımı yüzünden İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç’u disipline sevk etti.

Bir Müslümanın Allah’ın hükmünü ve onu infaz edecek yegane yönetim nizamı Hilafet’i istemesinden daha doğal bir şey olamazken, bu isteği duymaya bile alerji gösteren Kemalistler savcılıklara koşup şikayet dilekçeleri yazıyor. Sözde ifade özgürlüğünden bahseden bu güruh Müslümanlar fikrini açıklayınca kendi putlarını yiyebiliyorlar.

Karanlık odakların oluşturduğu bu baskı ortamında iman ettiğini söylediği için Yeniden Refah Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç, disipline sevk etti. Böylece Yeniden Refah Partisi de Kemalist baskıya boyun eğip üyesini iman ettiği fikirleri yüzünden cezalandırmaya kalktı.

Sadık Tunç paylaşımında, "Ömrünü Rızayı İlahiye adamış bir İslam Halifesinin gölgesinde, Şeriat-ı Garra-i Muhammediyye'yi ilan edeceğimiz günler yakındır” diyerek inandığı fikirleri açık bir şekilde beyan etmişti.

Yeniden Refah Partisi yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç'u Üyelikten çıkartılma talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yeniden Refah Partisi olarak, İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi Sadık Tunç'un, şahsi sosyal medya hesabından yaptığı beyanı tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu görüş, partimizin resmî görüşü olmadığı gibi, söz konusu ismin şahsi kanaati partimizi bağlamamaktadır. Adı geçen isim, İstanbul İl Başkanlığı tarafından üyelikten çıkartılma talebiyle İl Disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz."