“Yargı Zulmü Tüm Hizb-ut Tahrir Üyeleri İçin Son Bulsun!”
02 Haziran 2020

“Yargı Zulmü Tüm Hizb-ut Tahrir Üyeleri İçin Son Bulsun!”

Yeni Akit, Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Serdar Yılmaz’ın tahliyesinin ardından Mahmut Kar bazı açıklamalarda bulundu. Yeni Akit Gazetesi, cezaevindeki diğer mazlumlara dikkatleri çekti.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Hizb-ut Tahrir üyesi Serdar Yılmaz'ın tahliyesi üzerine bir takım açıklamalarda bulundu. Kar, “Serdar Yılmaz yüzlerce Hizb-ut Tahrir üyesi gibi haksız bir şekilde yargılandı ve cezaevine mahkûm edildi. Şimdi serbest, buna seviniyoruz, ancak onun gibi haksız yere mahkûm edilmiş arkadaşlarımız var. Hâlâ cezaevindeler. İnfaz yasası ile on binlerce suçlu salıverildi ama hiçbir suçları olmadığı halde, Nihat Kurtaran ve arkadaşları salıverilmedi. AYM’nin açık hak ihlali kararları olduğu halde yerel mahkemeler bu kararı emsal kabul etmedi. Müslümanlara yönelik bu zulüm daha ne kadar devam edecek? Bir an önce bu zulmün son bulması gerekiyor, kardeşlerimiz suçsuzdur, özgürlüklerine bir an önce kavuşmaları gerekiyor. Artık yargı zulmü son bulsun!” dedi.

Yeni Akit Gazetesi’nden Muhammed Uzun tarafından Hizb-ut Tahrir üyesi Serdar Yılmaz’ın tahliyesi “Mazlum artık özgür” başlığı ile verilirken haberde, Yılmaz’ın yargılanma ve tahliye sürecine de değinildi.

Uydurma delillerle zindana atılan Serdar Yılmaz’ın, 2.5 aydır bulunduğu Bursa Kapalı Cezaevi’nden çıktığı belirtilen haberde; Yılmaz’ın tahliyesinin ardından gözlerin diğer mazlumlara çevrildiği ve tutuklu diğer mazlumların da infazlarının durdurarak tahliyelerine ve yeniden yargılanmalarına karar verilmesinin beklendiği söylendi.

“Türkiye’nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi, tam 7 kez ‘Hizb-ut Tahrir’e haksızlık yapılmıştır’ kararı verdiğini” ifade eden gazete, “hukuksuzlukları dikkate alan AYM’nin, Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olmadığına, zulmün durdurulması gerektiğine” dikkat çekti. Haberde ayrıca; “Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin ceza yağdırdığı Hizb-ut Tahrir’e yönelik ‘terör örgütü’ suçlamasına itiraz eden Yargıtay Üyesi Mustafa Kurtaran’ın da 19 Temmuz 2017 tarihli şerhinde, Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olmadığını, kuruluşundan bugüne kadar ülkemizde veya başka bir ülkede şiddet olayına karışmadığını savunduğu” ifade edildi.

Hizb-ut Tahrir üyeleri lehinde verdiği onlarca hak ihlali kararına rağmen yerel mahkemelerin gayri hukuki uygulamaları neticesinde hakkında daha önce verilmiş ve onanmış hapis cezasını yatmak üzere 5 Mart 2020 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Yılmaz, daha önce başka dosyalardan cezaevinde tutuklu kaldığı günleri mahsup ettirerek cezaevinden 29 Mayıs Cuma günü tahliye edilmişti.

#YargıZulmüneDurDe