Yahudi Varlığı ‘İsrail’den Kutsalımıza Saldırı: “Camiyi Bara Dönüştürdüler”
12 Nisan 2019

Yahudi Varlığı ‘İsrail’den Kutsalımıza Saldırı: “Camiyi Bara Dönüştürdüler”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Filistin topraklarını işgal eden Yahudi varlığı “İsrail”, camilere savaş açtı. Safed’deki “İsrail” belediyesi, tarihi El Ahmar Camii’ni bir bara ve etkinlik salonuna dönüştürdü.

Filistin topraklarını gasp eden ve İslam’a ve Müslümanlara yönelik baskı politikası uygulayan “İsrail”, şimdi de Camilere savaş açtı. Bölge’den alınan bilgilere göre, Safed'deki “İsrail” belediyesi, tarihi El Ahmar Camii'ni bar olarak kullanılmaya ve etkinlik salonuna dönüştürdü.

1948'de Yahudi çeteleri tarafından işgal edilen kentin tarihi camilerinden biri olan bina, önce bir Yahudi okuluna, daha sonra Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud'un seçim kampanyaları için bir merkeze, sonra da giyim deposuna dönüştürüldü.

Cami’nin şimdi ise, “İsrail” belediyesine bağlı bir firma tarafından bara ve düğün salonuna dönüştürüldüğü bildirildi. Adı da Ahmar Camii'nden Han Al-Ahmar olarak değiştirildi.

Safed ve Tiberias İslami bağış sekreteri Khair Tabari ise, caminin tahliyesi ve yeniden ibadete açılması için Nasıra Mahkemesi'nin kararının beklendiğini söyledi.

Tabari, caminin eski hüviyetine döndürülmesi için farklı siyasi grup ve sivil toplum örgütlerine işbirliği çağrısında bulundu.