Türkiye, ABD ve Rusya İle Suriye’de İşbirliği İçinde
23 Mart 2019

Türkiye, ABD ve Rusya İle Suriye’de İşbirliği İçinde

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Terör bahanesi ile ABD ve taşeronu PYD’nin son bir hafta içinde Suriye’nin doğusunda 2 bin sivili vahşice katlettiği görüntüler medyaya yansırken, Rusya da Suriye’nin batısında bulunan İdlib’e gerçekleştirdiği hava saldırıları ile sivilleri katletmeye devam ediyor. Yetkili makamlardan gelen son açıklamalar ışığında, Türkiye’nin ABD ve Rusya ile koordineli bir çalışma yürüttüğü ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ’ı yendik açıklamasını bir an önce yapabilmesi için çadırlardaki çocuk ve kadınları fosfor bombaları ile yakarak katleden ABD ve taşeronu PYD’nin katliam görüntüleri, günlerdir ajanslarda paylaşılıyor. Bu katliamlar hız kesmeden devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in mevkidaşı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'ın yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki güçlü askeri ilişkilerin ve Suriye'deki son durumun ele alındığı bildirildi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Patrick S. Ryder tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güler ile Dunford'ın 20 Mart günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Suriye'deki güvenlik durumuna ilişkin son gelişmelerin ele alındığı vurgulanan açıklamada, "Ayrıca Münbiç yol haritasının tamamlanmasına ilişkin süreci konuştular ve DEAŞ'ın kalan unsurlarının da yok edilmesi için terörle mücadele çabalarındaki ABD-Türkiye iş birliğinin devamının önemine vurgu yaptılar. ABD ile Türkiye NATO ittifakının kilit üyeleri olarak ordular arasındaki güçlü ve devam eden ilişkilere sahiptir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "İdlib'deki faaliyetler devam ediyor. Bu konuda Rusya ile temaslarımız sürüyor. Sahada ilgili komutan arkadaşlarım, karargahlarda ilgili personel, gerektiğinde de bakanlar düzeyinde bizler, Rusya ile gerekli konuşmaları yapmak suretiyle ateşkes ihlallerinin önlenerek ateşkesin korunmasına yönelik çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Ateşkesi asıl ihlal eden tarafın Rusya olduğu haftalardır sürdürdüğü bombardımanlar ile sabit ve Rusya, son hava saldırısını Türkiye ile koordinasyon halinde gerçekleştirdiğini de ifade etmişti.