Tekirdağ’daki Polis Şiddetine Soruşturma
25 Mayıs 2020

Tekirdağ’daki Polis Şiddetine Soruşturma

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenleri uyarmaya giden ve bir aileye copla müdahale ederek aşırı güç kullanan polisler görevden el çektirildi.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, grubun polis ekiplerine hakaretlerde bulunduğunu bir kişinin üzerinde sustalı bıçak bulunduğu belirtilerek, "Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Vallik bu açıklamayı yaparken, sosyal medyadaki görüntüler, vatandaşların şiddete maruz kaldıkları sırada bile hakaret etmediğini ortaya koyuyor. Polisten şiddet gören bir vatandaşın “bana neden vuruyorsunuz” dediği de duyuluyor. Bayramda yaşanan bu şiddet, sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Şiddete maruz kalan Ahmet Gültaş polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay anını ise şöyle anlattı:

Polisler sokağa çıkan gençleri kovalarken, kardeşim de kapıdan bakmak istedi. O sırada polis ‘içeri girin şerefsizler’ diyerek hakaret etti. Ben de kardeşime hakaret edemezsin deyince copu alan eve daldı. Yan sokakta uyuşturucu satıyorlar, silah kaçakçılığı yapıyorlar, birahaneler açık bir şey demiyorlar. Teröriste bile böyle müdahale etmiyorlar

Valilik: “Görevlilere İşten El Çektirildi”

Tekirdağ Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, dün saat 15.30 sıralarında Çorlu ilçesinin Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camisi civarında sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir ekibin olay yerine intikal ettiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir. Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır. Görevli Memura Mukavemet'ten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır. Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."