Tarihçi Yazar Niyazi Birinci Vefat Etti
22 Ocak 2021

Tarihçi Yazar Niyazi Birinci Vefat Etti

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Kamuoyunda Yavuz Bahadıroğlu adıyla bilinen Tarihçi ve yazar Niyazi Birinci bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanan Niyazi Birinci 1945 yılında Rize'de dünyaya geldi.

1971'de İstanbul'da gazeteciliğe başlayan Birinci, Yeni Asya ve Yeni Nesil gazetelerinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. İlk olarak "Sunguroğlu" ve ardından "Buhara Yanıyor" romanlarını kaleme alan Birinci'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan 30'u aşkın romanı da bulunuyor.

Birinci ayrıca çocuk kitapları, hikaye, araştırma, oyun, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere birçok esere imza attı.

Uzun yıllar Can Kardeş dergisi genel yayın yönetmeni olarak çalışmalarını sürdüren Niyazi Birinci, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda konferanslar verdi ve çeşitli ödüller aldı.

İki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan Birinci, ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapmasının yanı sıra Yeni Akit gazetesinde köşe yazıları kaleme alıyordu.

Birinci, evli ve üç çocuk babasıydı.

Köklü Değişim Medya olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Allah rahmet eylesin.