Suriyeli Mustafa İstanbul’da İş Arkadaşları Tarafından Vahşice Katledildi
09 Ağustos 2022

Suriyeli Mustafa İstanbul’da İş Arkadaşları Tarafından Vahşice Katledildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçı siyasiler ve medyanın başlattığı Suriyeli Müslümanları hedef gösterme çalışmalarına bir kurban daha verildi. Suriyeli Mustafa, İstanbul’da iş arkadaşları tarafından vahşice katledildi

Kısa süre önce İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki iş yerinde mesai arkadaşları tarafından hakaretlere ve tahkir edici söylemlere maruz kalan 36 yaşındaki Suriyeli Mustafa Çolak ile söz konusu kişiler arasında tartışma yaşanmıştı.

Tartışmadan birkaç gün sonra, olayın tarafı olan saldırgan şahıs, arkadaşlarını da çağırarak Mustafa Çolak'ı bağlayarak şiddetli bir şekilde darp etti. Mustafa’nın aynı iş yerinde çalışan kardeşi de darp edildi.

Suriyeli Mustafa Çolak’ı darp edenler daha sonra pompalı tüfekle üç kez ateş ederek ağır yaraladı. Çolak aynı gece hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Mahkemeye çıkarılan sanıklardan 5'i serbest bırakılırken 2'si tutuklandı.

MepaNews’te yer alan haberde, Çolak'ın eşi, cinayet sonrası yaptığı açıklamada, eşinin kira parasını yetiştirmek için sürekli akşamları mesaiye kaldığını, işlenen cinayete şok olduğunu ve hala olayın etkisinde olduğunu anlattı ve "Biz Türkiye'ye ölümden kaçıp geldik. Burada öldürülelim diye değil. Güvende yaşamak, tek arzumuz bu..." dedi.

Çolak'ın avukatı Vesim Kasapbaşı ise şunları söyledi:

"Maalesef vücudunun muhtelif yerlerine üç defa ateş açılmış. kurbanın kardeşine de ateş açmışlar ama elhamdülillah isabet etmemiş. Yani ya kendisinin ya da kardeşinin öldüğünden emin olmak istemişler.

Üç kurşundan sonra öldüğüne emin olduktan sonra bile hiçbir pişmanlık göstermiyorlar ya da üzülmüyorlar. Ortada silahlar var. Toplamda yedi kişi saldırıyor. Yani ortada planlı bir cinayetin olduğu ortaya çıkıyor. Cinayet planlandığı için hüküm müebbettir. Bu cinayette yer alan herkes suç ortağı sayılır. Suç ortakları 18 ila 24 seneye mahkum edilirler."

Çolak’ın ölüm haberinin ardından gözü dönmüş ırkçılar, ''Kaldı 10 milyon 990 bin 999'', ''Ellerine sağlık arkadaşların.'' şeklinde alçakça yorumları Twitter’da paylaştılar.