Sudan’da 11 Şehirde Halk Sokağa İndi
17 Ocak 2019

Sudan’da 11 Şehirde Halk Sokağa İndi

Yeni Akit

Köklü Değişim Medya

Sudan'da yönetime karşı gerçekleştirilen protestoların 5. haftasında halk, Sudanlı Profesyoneller Birliği’nin çağrısı üzerine 11 şehirde sokağa indi.

Sudan’da Aralık ayından beri gerçekleştirilen protestoları düzenleyen Sudanlı Profesyoneller Birliği’nin çağrısı üzerine 11 şehirde halk, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in yönetimini protesto etmek için sokağa döküldü.

Nyala, Hartum, Medeni, El-Faşir, Port Sudan, Atbara, Sinnar, Um ruwaba, El Obaid, Al Duwain, Rufa a şehirlerinde öğle saatlerinde başlayan eş zamanlı protesto gösterilerine doktor ve eczacılar gibi meslek gruplarının desteği artmaya başladı.

Sudanlı Profesyoneller Birliği Sözcüsü Muhammed El-Esbat, sosyal medyanın protestoların harekete geçirilmesinde büyük önemi olduğunu ve her şehrin kendisine has bir slogan belirlediğini söyledi.

Sudan’da 5 hafta önce artan ekmek fiyatları ve döviz sıkıntısı nedeniyle başlayan protestolar devam ederken, Sudanlı yetkililer, protestolarda en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini ve 131 kişinin yaralandığını belirtti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise protestoların patlak vermesinden bu yana en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.