Sosyal Medyada Putperest Ayine Tepki
14 Kasım 2019

Sosyal Medyada Putperest Ayine Tepki

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

10 Kasım anma törenlerinde körpe zihinlere putperestliği aşılayan görüntüler Müslümanların tepkisine neden oldu. 60 binden fazla tweetin atıldığı #KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz adlı başlık, Trump-Erdoğan görüşmesini bile geride bırakarak yaklaşık 12 saat geçmesine rağmen hala sosyal medyada zirvedeki yerini koruyor.

Köklü Değişim Medya’nın putperest ayinini andıran ilkel görüntüleri protesto etmek için başlatmış olduğu sosyal medya çalışması kısa sürede Müslüman halkın da teveccühü ile zirveye yerleşti. Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli okullardaki gösterilerde Mustafa Kemal’in resmine secde etme görüntülerinin sosyal medyada tepki görmesi üzerine inceleme başlattığı açıklandı.

İktidarın tepki göstermemesi nedeniyle iyice zıvanadan çıkan gösterilerde ayrıca toplu taşıma araçlarında psikolojik baskı yapılarak insanlar zorla 2 dakika ayakta saygı duruşu adı altında tazime zorlandı.

“Kemalist baskılara tepki göstermek için başlatılan sosyal medya çalışmasına yazar, tarihçi, sosyolog ve çeşitli çevreler tepki gösterdi.

Tarihçi Yazar Yusuf Kaplan:

Tam bir akıl tutulması bu!

Laik yobazlığın zıvanadan çıkması!

Çocuklarımızı paganizmin köleleri yapmanıza izin vermeyeceğiz!

Millî Eğitim, bu pespayeliğe sessiz kalamaz!

#KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan:

Biz sadece Allah'ın önünde eğilen başlara sahibiz elhamdülillah, çocuklarımız da öyle olacak. "Cumhuriyetin kulu" olmayacağız.

Atsız 23 Şubat 1951

Bakın Kemalizmi nasıl tarif etmiş:

Kemalizm denilen muazzam safsata (...) dış âlemin bir değil, birkaç merkezine bağlı olan, bu suretle diğerlerinden daha çok ve karmakarışık bir şekilde dışarıya bağlı bulunan bir ucubedir.’

Cumhuriyet kul olmaktan kurtarmış bizi sözde.

İyi o zaman, krallikla yönetilen İngiltere'dekilerden İsveç'tekilere kadar herkes kul öyle mi?

Kemalizm beyin felcinin öbür adıdır bu ülkede”

#KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz

Hizb-ut Tahrir TR Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar:

Çocukların beynini yıkamayı bırakın! Müslümanlar çocuklarını bu okullara, ilim tahsil etmeleri ve topluma faydalı bireyler olmaları için gönderiyorlar. Siz ise çocuklara yalan ve uydurma hikâyelerle meşhur edilen bir adamı kutsamayı öğretiyorsunuz.

Değil mi ki O, Kur’an ayetleri için “gökten indiği sanılan doğmalar” ifadesini kullanmıştı. Değil mi ki O, İslam için “beyni sulanmış hafızların dini” demişti.

İşte muasır medeniyetler seviyesi dedikleri şey bu… Hilafeti yıkıp cumhuriyeti kuranların ortaya koydukları muasır medeniyet fotoğraf karşısında çocuklara secde ettirmek.

96 yılda geldiğiniz yer bu kadar.

Kimse bizden Allah’ın hükmünü kaldırıp Batılı kâfirlerin hükmünü getirenlere sevgi göstermemizi beklemezsin.”

#KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz

Köklü Değişim Dergisi Yazarı Sosyolog Süleyman Uğurlu

“Çocuklarımız ancak ve ancak Allah’a secde edecek.

Mustafa Kemal yaratıcımız diyen çocuklara değil onu söyleten zihniyete tüküreyim.

Kemalizm size ne verdi ki bu kadar saldırıyorsunuz? Sefalet içinde yaşıyorsunuz. Kitap okumada Afrikanın bile gerisindesiniz. Tek bir bilim insanı yetiştiremediniz. Cahillik paçalarınızdan akıyor. Konuşabildiğiniz tek şey küfretmek. İşte bu Kemalizmdir”

#KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz

Köklü Değişim Dergisi Yazarı İahiyatçı Abdullah İmamoğlu

Ne pahasına olursa olsun Allah’ı birleyen parmaklarımız hakkı yazmaya, dillerimiz hakkı konuşmaya devam edecek ve asla #KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz

Köklü Değişim Dergisi Yazarı Hakkı Eren

“Allah'tan başka ilah tanımayacak ve her ne olursa olsun #KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz.

Atatürk İlah Değildir diye haykıracak, çoçuklarımızı Kemalizmin putperest ritüellerinden koruyacak ve hepsini İbrahim (as) gibi yapacağız. Bedeli ne olursa olsun #KemalizmeBoyunEğmeyeceğiz”