Sosyal Medya Paylaşımı İçin Çağırdılar ’Hizb-ut Tahrir’e Üyelik’ Suçlamasıyla Tutukladılar
12 Eylül 2019

Sosyal Medya Paylaşımı İçin Çağırdılar ’Hizb-ut Tahrir’e Üyelik’ Suçlamasıyla Tutukladılar

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle ifadeye çağrılan Engin Uygun ve Ramazan Şimşek Hizb-ut Tahrir'e üyelik suçlaması ile tutuklandılar.

Gebze'de ikamet eden ve herkes tarafından davetçi kimlikleri ile tanınan Engin Uygun ve Ramazan Şimşek Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından iki gün önce aranıp emniyete ifade vermeleri için çağrıldılar. Avukatlar eşliğinde bugün Kocaeli Emniyetine giden ve ifadeleri alınan Engin Uygun ve Ramazan Şimşek Hizb-ut Tahrir'e üyelik suçlaması ile nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar ve ceza evine konuldular.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar bu hukuksuzluğu sosyal medyadan duyurdu ve şu açıklamaları yaptı: “Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün bu uygulaması zulümden başka bir şey ile izah edilemez. Nöbetçi mahkemenin yaptığı Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararlarına aykırıdır ve hukuksuzluktur. Bu mahkemeler hala Yargıtay 9. Ceza Dairesinin hukuk dışı içtihadına mı dayanıyorlar? Hala ‘Düşman Ceza Hukukunu’ mu uyguluyorlar? Türkiye'de Müslümanlara yönelik baskı ne zaman bitecek? Müslümanlar ne zamana kadar daha terör suçlamaları ile hapsedilecekler?”

Bir taraftan Anayasa Mahkemesi “Hizb-ut Tahrir terör örgütü değildir” diyerek mağdurlar hakkında hak ihlali kararı veriyor ve Hizb-ut Tahrir üyeleri tahliye oluyor. Diğer taraftan emniyet müdürlüğü keyfi uygulamalar yaparak mahkemelerin haksız ve hukuk dışı tutuklamalarına zemin hazırlıyor. Bu zulüm son dönemde İslami kurum ve kuruluşlara yönelik baskının apaçık göstergesidir. Ve bu zulme karşı tüm kesimleri duyarlılığa çağırıyoruz. Engin Uygun ve Ramazan Şimşek'in serbest bırakılması gerektiğini söylüyoruz.