Son Günlerde Artan Hizb-ut Tahrir Operasyonlarının Sebebi Anlaşıldı!
04 Mart 2021

Son Günlerde Artan Hizb-ut Tahrir Operasyonlarının Sebebi Anlaşıldı!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Son günlerde Hizb-ut Tahrir’e yönelik birçok ilde yapılan operasyonların artmasının arkasındaki sebebin, bu milletin tarihine ve değerlerine düşman ve geçmişten bugüne birçok karanlık mihraklarla ilişkileri tespit edilmiş olan ADD gibi ulusalcı odakların ihbar ve tahrikleri ile harekete geçen savcılıklar olduğu ortaya çıktı.

Hilafetin kaldırılışının hicri 100. Yılı münasebetiyle Hizb-ut Tahrir'in dünyanın onlarca şehrinden video mesajlar yayınlaması ve Türkiye'de de bu minvalde video mesajların yayınlanıp, Müslüman Türkiye halkına Hilafetin önemini yeniden hatırlatma etkinliklerine başlamasının ardından ilk olarak İstanbul'da ve ardından Bursa, Ankara ve Urfa'da operasyonların başlaması, tüm inançlı ve duyarlı kesimlerin büyük tepkisini çekmişti. İşte bu ardarda yapılan operasyonların sebebi ortaya çıktı. İlk olarak Oda TV’nin haberi ve ihbarı ile başlayan sürecin ardından, ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) gibi kirli ve karanlık mihrakların savcılıklara akın edip, Hizb-ut Tahrir hakkında suç duyurularında bulunduğu ortaya çıktı. En son Hatay Dörtyol ve Payas ADD şubelerinin savcılıklara gidip Hizb-ut Tahrir ve Hilâfet hakkında suç duyurusunda bulundukları ile ilgili bir paylaşım yaptılar. Atatürkçü Düşünce Derneğinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şube Başkanı Özgür Çınar hilafetin kaldırılışının hicri takvime göre 100. yıl dönümünde sosyal medya üzerinden hilafetin yeniden kurulması için çağrıda bulunan sosyal medya hesaplarından tespit edebildikleri hakkında Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti."

Akla ziyan ve İslami değerlere düşmanlık kokan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Hizb-ut Tahrir isimli yapılanma ve bu yapılanma içerisinde yer alan kişiler “Hilafeti Kurun” şeklinde çağrı yapıp, pankart ve dövizlerle bu çağrılarını yayıp Anayasal İlkemiz olan Cumhuriyet düzenini yıkmaya alenen kast ettiklerini ortaya koymaktadırlar. Savcılığımıza sunduğumuz görüntülerde sosyal medya paylaşımları ile değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek Anayasal ilkelerimizi yok sayıp değiştirmek için çaba içerisinde oldukları ve Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına Dair Kanuna muhalefet ettiklerini ortaya koymuşlardır."

İşte son günlerde Hizb-ut Tahrir'e yönelik birçok ilde operasyonların artmasının arkasındaki sebebin, bu milletin tarihine ve değerlerine düşman ve geçmişten bugüne birçok karanlık mihraklarla ilişkileri tespit edilmiş olan ADD gibi ulusalcı odakların ihbar ve tahrikleri ile harekete geçen savcılıklar olduğu ortaya çıktı.

Bu vesile ile ilk olarak bu karanlık mihraklara ve sonra da tüm duyarlı kesimlere şu mesajımızı tekrar ediyoruz:

Hilâfet bu milletin şerefli tarihî ve en büyük arzusudur. İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık besleyen ve Batılı efendilerini taklit etmekten başka hiçbir değer üretmeyen bu karanlık mihraklar ne kadar saldırsa da, Müslüman Türkiye halkı, şerefli tarihini ve İslam'ın devleti olan Hilâfeti asla unutmayacaktır. Ve sizler saldırdıkça İslam'a ve Hilâfete daha da sarılacaklardır.

Hizb-ut Tahrir'e gelince o, hiçbir zaman şiddete ve teröre bulaşmamış ve İslam'ı fikri ve siyasi olarak yüklenmiş bir harekettir. Hilafetin yeniden ikamesi için tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yıllardan beri canla başla çalışmaktadır. Ne sizlerin saldırıları ne de üyelerinin hapsedilmesi onu asla yolundan ve davasından döndüremez. Sizler ve sizler gibi karanlık mihraklar ne kadar çabalasa da beyhudedir. Hak mutlaka batıla galip gelecektir.

#YenidenHilafet

#ReturnTheKhilafah