Sizin Adalet Dediğiniz Şey Mülkün Temeli Olan Değil Para İle Alınıp Satılan Şeydir
25 Kasım 2020

Sizin Adalet Dediğiniz Şey Mülkün Temeli Olan Değil Para İle Alınıp Satılan Şeydir

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun dün (24 Kasım 2020) gerçekleştirdiği Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda hükumetin açıkladığı yargı reformu değerlendirildi. Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, daha önce çıkarılan yargı reformlarında olduğu gibi bu yargı reformunun da mağdurları kapsamayacağını söyledi.

Kar konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’nin yargı reformuna ihtiyacı yok, çünkü zaten iktidar geçen 18 yılda kâğıt üzerinde bu reformları gerçekleştirdi. Kanunları incelerseniz Türkiye’nin tam bir özgürlükler ülkesi olduğunu görürsünüz. Kim için peki? Cinsiyet eşitliğini savunan sapıklar için, LGBT’liler için… Müslümanlar için öyle mi peki? Yargıçlar ya laik cumhuriyeti korumak adına ya da iktidara yaranmak adına yazılı kanunları hiçe sayıyorlar. İşte size Hizb-ut Tahrir davaları! Cebir yok şiddet yok! Sadece fikri ve siyasi çalışma var. Anayasa Mahkemesi’nin bu yönde Hizb-ut Tahrir lehine onca hak ihlali kararı var. Ama yerel mahkemeler ve Yargıtay Hizb-ut Tahrir üyelerini tutuklayıp ceza vermeye devam ediyorlar. Peki, o halde hem ekonomi hem de yargı da böyle bir değişim ve reform söylemine neden ihtiyaç duyuldu?”

Mahmut Kar ayrıca hükumet tarafından bugüne kadar açıklanan ve uygulanan reformların, yargının gerçekten mağdur ettiği insanları kapsamadığını aksine mafya ve çete liderlerini, gaspçıları, hırsızları, soyguncuları ve katilleri kapsadığını, erken yaşta evlilik mağdurlarının mağduriyetinin giderilmediğini ifade etti.

Kar açıklamasında Ak Parti İktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben şunları söyledi: “Siz milyonlarca Müslümanın desteğini arkanıza aldınız ama bu gücü sadece ve sadece o koltukta oturmak için kullandınız. Bu gücü Allah’ı razı etme yolunda kullanmadınız. Adalet dediniz ama AB yasalarına sarıldınız. “Şeriatla hükmolunsun, isterse kıyamet kopsun” diyemediniz. İslam dediniz, ümmet dediniz ama demokrasiye laikliğe çağırdınız. “Hilafet kurulsun, kurulsun da tüm sömürgeci kâfirler kahrolsun” diyerek yumruğunuzu masaya vuramadınız.”

Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda Türkiye halkına ve Müslümanlara da seslenen Mahmut Kar, iktidar ve muhalefetiyle bugünkü parti ve siyasetçilerin Türkiye halkına liderlik edemediğini, edemeyeceğini bu partilerin reform vaatlerinin adalet getirmeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Sakın bu liderlerin boş sözlerine, reform vaatlerine bakarak umutlanmayın, bunlara aldanmayın. Bu ittifakın bir ortağının ağzı faşizm kokuyor, dili racon kesiyor, elinden kan damlıyor. Diğeri ise yalana hiç ama hiç doymuyor. Sizi kurtuluşa götürecek olan liderlik bunlarda yok, sizi felaha kavuşturacak reçete bunlarda yok. Bunlar para babalarına, sermayedarlara, ihalecilere, bankalara ve tefecilere refah vadediyorlar. Bunların adalet dedikleri şey mülkün temeli olan adalet değil, bunların adaleti para ile alınıp satılan bir şey. Kim adalet istiyorsa bilsin ki adalet İslam’dadır.”

#YargıZulmüneDurDe