Sisi’ye Bir Kurban Daha Göndermeyin!
14 Mart 2019

Sisi’ye Bir Kurban Daha Göndermeyin!

MAZLUMDER

Köklü Değişim Medya

İhvan mensubu Muhammed Abdulhafız Ahmed Hüseyin’in celladı Sisi’ye gönderilmesinin ardından başka bir mazlum deport edilme tehlikesi ile karşı karşıya. Mısır uyruklu Amr Ahmed Abdullatif Okasha, ülkesine geri gönderilmek üzere gözaltına alındı.

Mısır uyruklu Amr Ahmed Abdullatif, 2014 tarihinde Türkiye’ye sığınmış, Türkiye uyruklu bir kadınla evlenip, bir de çocuk sahibi olmuştu. Kurduğu bir şirket aracılığıyla geçimini sağlamakta olan Amr Ahmed Abdullatif, darbeci Sisi yönetimi altındaki ülkesi Mısır’a geri gönderilmek üzere gözaltına alındı.

Darbe rejimine karşı olduğu için Mısır’da yargılanmış ve bir müddet hapis yattıktan sonra yasal yollardan Türkiye’ye gelen Amr Ahmed Abdullatif, şimdiye kadar herhangi bir suça karışmamıştı. Ancak 14.03.2019 günü sabah saatlerinde “Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla alınıp, Yıldırım Semt Karakoluna getirilmişti.

Bilindiği üzere darbeci Sisi rejimi tarafından yönetilmekte olan Mısır, işkence altında ifadelerin alındığı, hukuksuz yargılamaların yapıldığı ve intikam hissiyle infazların gerçekleştirildiği bir ülke. Türkiye’ye gelmiş olmak bile Mısır hükümeti’nin terör örgütüne üyelik ile suçlamalarına maruz kalmak için yeterli bir sebep.

Bu konu ile alakalı çalışma başlatan MAZLUMDER, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Suçsuz bir insanı bu ülkeye iade etmek, onu; sonu ölümle bitecek acı bir çukura atmaktan farksızdır.

Avukatlarımız şahıs hakkında uluslararası koruma için başvuruda bulunmuşlardır ancak başvuru sonuçlanmadan apar topar deport edilmesinden endişe duyulmaktadır.

MAZLUMDER olarak tüm kamuoyunu ses vermeye ve bir insanın göz göre göre ateşe atılmasını engellemeye davet ediyoruz.”