Sisi Rejimi 49 Kişiyi İdam Etti
23 Ekim 2020

Sisi Rejimi 49 Kişiyi İdam Etti

Mepa News

Köklü Değişim Medya

Trump’ın “En sevdiğim diktatör” diye hitap ettiği Abdulfettah el Sisi’nin rejimin bekasını koruyabilmek için başlattığı baskı politikaları kapsamında 10 günde çoğu Müslüman Kardeşler üyesi 49 kişiyi idam ettiği bildirildi.

3 Ekim-12 Ekim tarihleri arasında siyasi suçlamalarla tutuklu bulunan 15 erkek ve 2 kadın, ayrıca adli suçlamalarla tutuklu bulunan 32 erkek idam edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan rapora göre idamların önemli bir kısmı, işkenceleriyle tanınan Akreb Cezaevi'nde gerçekleştirildi.

Abdulfettah el Sisi yönetimindeki Mısır'ın mahkumları toplu bir şekilde idam ettiği, idamların ardından resmi bir açıklamada bulunmadığı, idam edilenlerin ailelerine de haber verilmediği ifade edildi.

İdam edilenlerin önemli bir kısmının Müslüman Kardeşler (İhvan) mensubu olduğu, aslı olmayan suçlamalar ve siyasi sebeplerle idam edildikleri biliniyor.

Mısır'da 2013 yılında Sisi liderliğinde gerçekleştirilen darbenin ardından binlerce insan rejim güçlerince öldürülürken, on binlercesi hapse atıldı. Yüzlercesi idam edildi. Cezaevlerinde işkence ve tecavüz gibi uygulamaların yaygın olduğu biliniyor.

Bölgede Washington’ın çıkarlarını ve “İsrail”in güvenliğin koruyan Sisi rejimi, Müslümanların kanını akıtarak bir korku imparatorluğu kuruyor.