Şahımerdan Sarı Hoca Serbest
18 Haziran 2019

Şahımerdan Sarı Hoca Serbest

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Şahımerdan Sarı Hoca’nın Avukatı Hüseyin Kurşun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sarı’nın dün akşam tahliye olduğunu açıkladı.

Avukat Hüseyin Kurşun yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Şahımerdan Sarı Hoca’nın 17/06/2019 tarihi itibariyle cezasının infazı durdurulmuştur. Başta şahsına ve tüm sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hoca dün akşam itibariyle Silivri Cezaevi’nden tahliye olmuştur.”

Tahliyeler Seçim Stratejisi

Avukat Hüseyin Kurşun, açıklamasında İslami camiaların yargı mağdurlarının cezalarının infazı da mağdurların veya avukatlarının başvurusuna gerek kalmaksızın durdurulduğunu ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:

**“**Bu toplu infaz durdurmalarının en büyük nedeni ise AKP’nin oy kaybını engellemeye ve kaybettiği küskünlerin oylarını yeniden almaya dönük bir strateji olarak yorumlanabilir. Tabi ki bu sürece etki eden en büyük etken ise cezaevindeki mağdur müslümanların mağduriyetlerinin kamuoyunda medya araçları ile canlı tutulmasıydı.”

Karara göre Şahımerdan Sarı ile birlikte 14 kişinin daha tahliyesi yönünde karar verildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Şahımerdan Sarı ve 13 kişiye, 2013 yılında toplamda 100 yıllık hapis cezası vermiş ve karar Yargıtay tarafından onanmıştı. Karar sonrası Türkiye'den Irak'ın Erbil şehrine giden Şahımerdan Sarı, burada gözaltında tutulmuş ve 2018 yılında Türkiye’ye teslim edilmişti.

FETÖ’cü yargı mensupları tarafından zulme uğrayan ve bu zulmün bizzat FETÖ’den tutuklu hakim ve savcılar eliyle kurulan bir koumpas olduğu ortaya çıkmasına rağmen, Şahımerdan Sarı Hoca ve oğulları yıllarca cezaevinde tutularak zulmedilmişti.