Rusya’dan ABD’ye Güney Suriye Mektubu
06 Ağustos 2018

Rusya’dan ABD’ye Güney Suriye Mektubu

NTV

Köklü Değişim Medya

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un ABD’li meslektaşı Joseph Dunford’a Suriye’de işbirliğini öngören bir mektup gönderdiği belirtildi. Mektupta ABD'ye işbirliği teklif eden Rusya, Suriye'de ABD'nin insiyatifi ile bulunduğunu ve icazet almadan harekete geçmediğini de deşifre etmiş oldu.

Mektubun varlığını ilk olarak Reuters Haber Ajansı, ardından pek çok Rus yayın organı duyurdu. Habere göre General Gerasimov, ABD Başkanı Donald Trump ve Rus Lider Vladimir Putin'in Helsinki Zirvesi’nden sonra 19 Temmuz'da General Dunford’a gizli bir Suriye mektubu gönderdi.

Abd, Suriye’de Seçimler Yapılana Kadar Rusya İle Açıktan İşbirliğini Kabul Etmiyor

Gerasimov Suriye’de Rusya ve İran yardımıyla Esad rejiminin geri aldığı güneydeki bölgelerde ABD ile birlikte çalışma teklifinde bulundu. Ancak haberde Dunford'ın mektubu çok soğuk karşıladığı ve Rusya ile Suriye’de herhangi işbirliğinin mevcut durumda mümkün olamayacağını belirttiği ifade edildi. Dunford'ın "Suriye’de BM denetiminde genel seçim yapılmadan ve ülkenin yeni, yasal yönetimi belirlenmeden ABD, Rusya ile birlikte çalışamaz” dediği belirtildi.