Ruslar, Kırım’da Siyasi Tutuklunun Kızını da Gözaltına Aldı
19 Temmuz 2018

Ruslar, Kırım’da Siyasi Tutuklunun Kızını da Gözaltına Aldı

QHA

Köklü Değişim Medya

Kırım’da bu sabah bir aileye daha baskın yapıldı. Rus işgalci güçlerin Kırımlı siyasi tutsak Muslim Aliyev’in evine düzenlenen baskın sonrası Aliyev’in kızı Gülsüm Aliyeva’nın Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Yapılan baskına ilişkin ayrıntıları paylaşan gazeteci Anton Naumlyuk, aramanın işgalcilerin Aşırılıkla Mücadele Merkezi ve FSB görevlileri tarafından yapıldığını, aralarında İsmail Ramazanov’un evine gizlice mermiler koyan görevlinin de bulunduğunu kaydetti.

Naumlyuk, Gülsüm Aliyeva’nın Rusya Ceza Kanununun 282. maddesinde göre Kırım Dayanışması grubunda yaptığı paylaşımlarda kin ve düşmanlığı körüklemekle suçlandığını kaydetti. İşgalci güçlerin arama sırasında Gülsüm Aliyeva’nın güya Kırım Dayanışması grubunda paylaşımlar yaptığı telefonu aradıklarını kaydeden Naumlyuk, telefonu bulamazlarsa Gülsüm Aliyeva’yı gözaltına almakla tehdit ettiklerini söyledi.

Birkaç saat süren arama sırasında aile fertlerinin cep telefonlarına ve evdeki bilgisayarlara el konulduğu bildirilirken, baskın sonrası Muslim Aliyev’in kızı Gülsüm Aliyeva’nın FSB görevlileri tarafından götürüldüğü bildirildi.

Daha sonra Kırım Dayanışması grubu, Gülsüm Aliyeva'nın avukatı ile birlikte sözde Aluşta Soruşturma Komitesi'nden çıktığını, ifade vermeyi reddettiğini bildirdi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde 2016 yılında alıkonulan ve Rusya’da yargılanmaya devam eden Muslim Aliyev’in, Aluşta’nın Yukarı Şuma köyündeki evine bu sabah işgalci güçlerin baskın düzenlediği bildirilmişti.

Sürekli ev aramaları, tutuklamalar, erkeklerin kaçırılması, işkenceler derken durum baba ve kızının hapse alınmasına kadar bile vardı.

Bildiğiniz üzere Kırım 2014 Şubat ayından beri Rus işgal altında ve özellikle Kırım Tatarlarına karşı büyük bir baskı uyguluyor.

""