Putin Açıkladı: ’Suriye’deki Operasyonlarda Yeni Silahlar Kullanıldı’
08 Haziran 2018

Putin Açıkladı: ’Suriye’deki Operasyonlarda Yeni Silahlar Kullanıldı’

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Vlademir Putin, Rusya'nın Suriye'yi 'yeni silahlarını deneyeceği bir poligon' olarak görmediğini fakat yeni silahların bu ülkedeki operasyonlarda kullanıldığını söyledi.

Rusya, Suriye’de hastane, sağlık ocağı, okul ve pazar yerlerini kimyasal silahlarla vurdu, yüz binlerce masumu öldürdü. Bombalanmayan yer bırakmayan katil Putin, Suriye'de, Rus askeri güçlerinin dahil olduğu büyük operasyonlar artık düzenlenmediğini çünkü buna gerek kalmadığını söyledi. Putin, "Gerekirse, Rus askerleri Suriye'den hızlıca çekilebilir" diye konuştu.

Putin: Gerekirse Rus güçleri Suriye'den Hızlıca Ayrılabilir

Suriye’de kullandığı kimyasal bombalar ile binlerce Müslümanı katleden Putin, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonların, Rusya'nın askeri güçleri test edip eğitmesi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu operasyonların 'önemli ve asil bir görev olduğunu' söyleyerek devam eden Putin, militanlar ile Rusya'ya sızmalarından önce Suriye'de mücadele etmenin daha iyi olduğunu kaydetti.

Suriye'de, Rus askeri güçlerinin dahil olduğu büyük operasyonlar artık düzenlenmediğini çünkü buna gerek kalmadığını belirten Putin, Rus askeri güçlerin, bunun Rusya'nın çıkarlarına olduğu sürece Suriye'de kalacağını vurguladı.

Putin: Suriye’deki Operasyonlarda Yeni Silahlar Kullanıldı

Suriye'de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini de söyleyen Putin, gerekmesi halinde Rus güçlerinin bu ülkeden hızlıca ayrılabileceğini kaydetti.

Putin ayrıca, Rusya'nın Suriye'yi 'yeni silahlarını deneyeceği bir poligon' olarak görmediğini fakat yeni silahların bu ülkedeki operasyonlarda kullanıldığını ekledi.

Rus lider, ABD'nin dolarla yapılan işlemlere yönelik sınırlamalarını eleştirerek, "ABD, kendini besleyen eli ısırıyor, bindiği dalı kesiyor" dedi.

ABD'yi bir defa daha kendi hükümlerini dünyaya dikte etmeye çalışmakla suçlayan Putin şu ifadeleri kullandı:

2007'deki Münih Güvenlik Konferansı'nda, daha sonraki yıllarda defalarca alıntılanan bazı tezlerimi dile getirdiğimde, pek çok meslektaşım bana gücenmişti. Dediklerimin çok sert olduğunu söylemişlerdi. O konuşmada, ABD'nin kendi ülke sınırları içindeki karar verme hak ve gücünü, kendi sınırları dışına da yaydığını söylemiştim. Şu anda olan da bu. Fakat bu hak ve güç artık Avrupalı ve başka partnerlerimize yönelik kullanılıyor.