Pompeo 17 Ekim’de Türkiye’de
16 Ekim 2018

Pompeo 17 Ekim’de Türkiye’de

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Suudi Arabistan'ı ziyaretinin ardından Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan'da Kral Selman ile kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçının durumunu görüştükten sonra Türkiye'de de temaslarda bulunacağını duyurdu.

Trump’ın Cemal Kaşıkçı olayının araştırılması isteği ile hareket geçen Pompeo’nun önce Suudi Arabistan, ardından Türkiye’de yetkililer ile bir dizi temaslarda bulunacağı ve temasların ardından olayla ilgili bir politika rotası çizileceği düşünülüyor.

Soruşturmada Şeffaflık İlkesine Uyulmalı

Sözcü,"Suudi Arabistan hükümetinin tam ve şeffaf desteği ile Türk makamlarının kapsamlı bir soruşturma yürütebilmeleri ve soruşturmanın sonuçlandırıldığında sonuçlarını resmi olarak yayınlamaları kesinlikle şarttır" beyanında bulundu.

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolmasından sonra, Trump’ın "Dışişleri bakanımızı derhal Kral'la görüşmeye gönderiyorum" açıklamasıyla Pompeo Suudi Arabistan’a gitmişti.

Mike Pompeo, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması hususunda Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği temasların ardından, 17 Ekim Çarşamba günü Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor.