Pakistanlı Müslüman Kızlar Çin’e Satılıyor
04 Aralık 2019

Pakistanlı Müslüman Kızlar Çin’e Satılıyor

İndependent Türkçe

Köklü Değişim Medya

Pakistanlı yetkililerin hazırladığı belgelere göre, Pakistanlı 629 kız çocuğu ve kadın Çinli erkeklere gelin olarak satıldı. Ticari menfaat ve siyasi çıkar için bu çirkinliğe susan İslam beldelerindeki liderler, aynı zamanda bu illegal duruma ortak oluyor ve Müslümanlara ihanet ediyor.

AP’nin ulaştığı listenin ülkenin en yoksul ve savunmasız kesimlerini etkileyen ticareti sonlandırmak için yürütülen girişimler kapsamında hazırlandığı aktarıldı. Bahsi geçen listenin 2018’den bu yana kaçakçılar tarafından yakalanan kadınlara dair en somut sayıyı içerdiği belirtildi.

Fakat listenin oluşturulduğu hazirandan bu yana, müfettişlerin insan kaçakçılığı ağlarına karşı yürüttüğü yoğun çabanın büyük oranda durma noktasına geldiği belirtildi. Soruşturmalara dair bilgisi olan yetkililer, hükümetin Pakistan’ın Çin’le olan kazançlı bağlara zarar vermek istemediği için baskı uyguladığını belirtti.

Hükümet baskıları nedeniyle soruşturmaların ardından açılan davaların düşürüldüğü belirtildi. İnsan kaçakçılığı suçlamasıyla ekimde Faysalabad’da açılan davada 31 Çin vatandaşı beraat etmişti. Davayı takip eden polis ve mahkeme yetkililerine göre, ilk başta polisin ifadesini aldığı pek çok kadın tehdit edilerek susturulduğu için mahkemede tanıklık etmeyi reddetti.

Kız çocuklarının Çin’e gönderilmesini önleyen ve pek çoğunun kurtarılması için çocukların ailelerine yardım eden insan hakları savunucusu Salim İkbal, hükümetin insan kaçakçılığı yapan şebekeleri takip eden Federal Soruşturma Ajansı (FIA) yetkililerine “ağır baskı” uygulayarak soruşturmaları durdurmaya çalıştığını söyledi.

Pakistan Medyası Susturuldu

İkbal, “Bazı FIA yetkililerinin yerleri değiştirildi. Pakistanlı yöneticilerle konuştuğumuzda kimse bizi dikkate almadı” dedi.

Pek çok üst düzey yetkili de insan kaçakçılığına yönelik soruşturmaların yavaşladığını, müfettişlerin hayal kırıklığına uğradığını ve Pakistan medyasının konuya dair haber yapmaması için baskı gördüğünü aktardı.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili, “Bu kız çocuklarına yardım etmek hiç kimse bir şey yapmıyor. İnsan kaçakçılığı bütünüyle büyüyerek devam ediyor. Neden? Çünkü bundan paçayı kurtaracaklarını biliyorlar. Yetkililer takip etmiyor, soruşturma yürütmeme konusunda herkese baskı yapılıyor. İnsan kaçakçılığı artık giderek artıyor” dedi.

Çin Çirkin Durumu İnkâr Etti

Çin Dışişleri Bakanlığı’ysa yaptığı açıklamada listeye dair herhangi bir bilgilerinin olmadığı söyledi.

Bakanlığın AP’nin Pekin bürosuna faksladığı açıklamada, “Çin ve Pakistan hükümetleri, yasa ve yönetmelikler uyarınca iki ülke vatandaşlarının gönüllülük esasına dayanarak mutlu aile kurmalarını destekliyor. Aynı zamanda yasadışı evlilik faaliyetine karışanlara sıfır tolerans gösteriliyor ve azimle mücadele ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip halkını aldatıyor ve bu çirkin zulme ortak oluyor.