Okul Dövüş Kulübü Oldu
12 Ocak 2019

Okul Dövüş Kulübü Oldu

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Avcılar'da bir ortaokulda öğrencilerin bodrum katında sürekli olarak kavga ettikleri, diğer öğrencilerin de kavga anını cep telefonuyla kayda aldığı görüntüler, eğitimin kırmızı alarm verdiği ve okulların güvensiz yerlere dönüştüğü gerçeğini yeniden gündeme getirdi.

İstanbul'un Avcılar ilçesi Deniz Köşkler mahallesindeki bir ortaokul öğrencilerinin okulun bodrum katında sürekli olarak kavga ettiği ortaya çıktı.

Kız öğrencilerin birbirleri ile kavgası başka öğrenciler tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedilirken, yaşanan olayda hiçbir sorumlu öğretmenin olmadığı dikkat çekti.

Veliler aynı okulda defalarca benzer olayların yaşandığını söylüyor. Yetkililerin konuyla ilgilenmediği ifade eden veliler, genellikle güçlü öğrencilerin zayıf öğrencilere şiddet uyguladığını söyledi.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerin ilkinde, bir kız öğrencinin diğerini tehdit ettiği ve sonrasında saç saça baş başa kavga ettikleri görülüyor.

Bakanlık Olaya El Koydu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB), İstanbul Avcılar'da bir ortaokulda kavga eden öğrencilerin okul bünyesindeki Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu'na sevk edildiği, olayda ihmali bulunan idareci ve öğretmenler hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, "İlgili öğrenciler, okul bünyesindeki Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu'na sevk edilmiş olup olayda ihmali bulunan idareci/öğretmenler hakkında gerekli inceleme/soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

Okullar Emniyetsiz Yerler Haline Geldi

Her gün akıllara durgunluk veren yeni bir olayın yaşandığı okullar, artık emniyetsiz yerler olarak görülüyor. Veliler, çocuklarını okula gönderirken korku içinde.

Okul çıkışlarında yaşanan asayiş olaylarının önüne geçilemiyor. Eğitim-öğretimin artık olmadığı, gençliğin medyada yayınlanan film ve dizilerdeki karakterleri taklit ederek gerçek hayata taşıdığı herkesin dilinde.

“Laik ve medeni” eğitim-öğretim, gençliği menfaatine düşkün, kendisinden başkasını düşünmeyen egoist bireyler haline getirirken, disiplin cezalarının ne kadar etkili olacağı da başka bir tartışma konusu.