Naveed Butt’un Serbest Bırakılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı!
27 Mayıs 2020

Naveed Butt’un Serbest Bırakılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı!

Hizb-ut Tahrir Merkezî Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir/ Pakistan Vilayeti, Hizb-ut Tahrir Pakistan Resmi Sözcüsü Naveed Butt’un serbest bırakılması için internet üzerinden imza kampanyası düzenliyor.

Hizb-ut Tahrir Merkezî Medya Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre; 11 Mayıs 2012 Cuma günü Naveed Butt, çocuklarını okuldan alırken Pakistan devleti istihbarat birimleri tarafından kaçırıldı. Dokuz yıldır durumu hakkında herhangi bir haber alınamadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hizb-ut Tahrir Resmi Sözcüsü olarak Naveed Butt, Pakistan’da insanlara Hilâfet’i anlatmak için barışçıl siyasi eylemlerde bulundu. Naveed, Pakistan’ın ilerlemesinin önündeki engelin; Amerika’ya olan itaat ve Pakistan’da gayri-İslâmî demokratik sistemin hüküm sürmesi olduğuna kesin kanaat getirmiş ve her ortamda bunu dile getirmiştir.

Öyle ki Naveed Butt, Amerikan ajanı Raymond Davis’i serbest bıraktıkları ve Pakistan’ı Amerikan saldırganlığına karşı koruyamadıkları için Pakistan yöneticilerini sert bir dille eleştirdikten sonra kaçırıldı.

Mesleği elektrik mühendisliği olan Naveed Butt, dönüşünü dört gözle bekleyen üç erkek ve bir kız çocuğu babası. İslâmî yönetim modeline olan hayranlığını dile getirmesine rağmen, İmran Han rejimi Pakistan’ın en tanınmış Hilâfet savunucusunu hapsetti.

Biz, İmran Han rejiminin Naveed Butt’a acımasız muamelesini kınıyoruz ve derhal serbest bırakılması ve ailesine sağ salim döndürülmesine çağrıda bulunuyoruz.

Lütfen Naveed Butt’un serbest bırakılması için imza kampanyamızı sizde destekleyin:

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/prime_minister_pakistan_imran_khan_free_naveed_butt_1

Ey Rabbimiz, kalkanımız olan nübüvvet metodu üzere Râşidî Hilâfet’i tekrar döndür! Allahumme Âmin!

#FreeNaveedButt | #KnowNaveedButt”

Köklü Değişim Medya olarak bizler de Naveed Butt’un bir an evvel ailesine ve davasına kavuşması için destek veriyor ve sizlerden de bu kampanyayı desteklemenizi istiyoruz.

•Kampanyaya Nasıl Destek Veriliyor?:

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/prime_minister_pakistan_imran_khan_free_naveed_butt_1 adresine tıklayın.

Açılan sayfada ad, soyad ve e-mail adresinizi girin.

Kırmızı “Sign this petition (Bu dilekçeyi imzala)” butonuna tıklayın.

Açılan sayfada dilerseniz kampanyayı paylaşın.

Hepsi bu kadar.

Kampanyayı imzalamış oldunuz.

Hedefe ulaşıldıkça Avaaz.org yeni bir hedef belirlemektedir. Şu an hedef: 2.000. Bu hedefe ulaşıldığında yeni bir hedef belirlenecektir.

Dolayısıyla ne kadar çok imza, o kadar çok etki demektir. Çeşitli platformlarda paylaşıp kampanyaya katılımı arttırarak hedefe ulaşılmasını sağlamak sizin elinizde...

İlginize teşekkürler.

Not: Bu kampanya ücretsizdir, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Kampanyayı imzalayıp paylaşmak yeterlidir.