Merkez Bankası Başkanı İcraatlarını Savundu
26 Kasım 2021

Merkez Bankası Başkanı İcraatlarını Savundu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bankacılık sektöründeki görünümün olumlu olduğunu ve icraatlarını savunarak enflasyona karşı tüm araçları kararlılıkla kullanacaklarını açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacağını belirttiği dilde bağımsız hareket ettiğini ima eden bir açıklamada bulundu. Bilindiği üzere Kavcıoğlu’na siyasetin etkisinde kaldığı ve bağımsız hareket etmediği eleştirileri sıkça yöneltiliyor.

Finansal İstikrar Raporu'ndaki açıklamalarında Kavcıoğlu, “Türk bankacılık sisteminde fon sorunu yaşanacağına dair işaretler görmediklerini, bankacılık sektörü aktif kalitesindeki olumlu görünüm korunmakta ve sektörün likidite şoklarına karşı yeterli tamponu bulunmakta" ifadelerine yer verdi.

Merkez Bankası Başkanı para politikasında yakın dönemde yapılan güncellemeler sonrasında ticari kredi büyümesinin toparlandığını da söyledi.

Kavcıoğlu dün Bankalar Birliği ile planlı toplantısını gerçekleştirmiş ve çıkışta bankacılık sektöründe sıkıntı olmadığını ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

Kapitalizmin sac ayaklarında olan bankacılık sektörü kriz dönemlerinde bile kâr rekorları kırıyor. Vatandaş ekonomik krizi ağır bir şekilde hissederken, hükümet icraatlarında finans piyasaları odaklı hareket ediyor.