Libya’da ‘Sömürge’ Çatışması Devam Ediyor:  213 Ölü 1000 Yaralı
19 Nisan 2019

Libya’da ‘Sömürge’ Çatışması Devam Ediyor: 213 Ölü 1000 Yaralı

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dünya Sağlık Örgütü, Libya'nın başkenti Trablus ve çevresindeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 213'e yükseldiğini, yaralı sayısının da bini aştığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü Libya Misyonunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, ABD yanlısı General Halife Hafter'in 4 Nisan'da başkent Trablus'taki Avrupa yanlısı hükumete yönelik saldırı emriyle patlak veren çatışmalarda bugüne kadar 213 kişi öldü, 1009 kişi yaralandı.

Örgütten dün yapılan açıklamada, Trablus'taki çatışmalarda en az 205 kişinin öldüğü, 913 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Çatışmalar nedeniyle 18 binden fazla kişinin de yerinden olduğu kaydedilmişti.

Libya’da General Halife Hafter, ABD’nin destekleriyle hareket ederken, Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti ise Avrupa desteği ile faaliyetlerini yürütüyor. Batılı işgalci devletlerin siyasi nüfuslarını artırmak ve bölgenin kaynaklarını sömürmek, menfaatlerini gerçekleştirmek adına çıkardıkları savaşta olan yine bölge halkına oluyor. Sömürgecilerin çıkardığı çatışmalarda yüzlerce Müslüman hayatını kaybederken, binlercesi ise yaralanmalar sonucu sakat kalıyor.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.