KÖKLÜ DEĞİŞİM MEDYA GELENEKSEL MEDYA-STK ANKARA İFTARI YAPILDI
16 Mayıs 2019

KÖKLÜ DEĞİŞİM MEDYA GELENEKSEL MEDYA-STK ANKARA İFTARI YAPILDI

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya’nın her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiği Geleneksel Medya-STK Ankara İftarı bugün Ankara Konağı’nda yapıldı.

Bu yıl “Ramazan Uyanış Zamanı” başlıklı tema ile Türkiye’nin birçok şehrinde Ramazan ayı boyunca faaliyetler yapacak olan Köklü Değişim Medya’nın geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ankara İftar programı Ankara Konağı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa Araştırma Kültür Vakfı, Sebilurreşad Dergisi, Mazlumder, Özgürder, Yardımeli Derneği, İLKAV, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Çağrı Der, Siyer Vakfı Ankara, Server Vakfı, HÜDAPAR, BBP gibi STK, vakıf, dernek ve siyasi parti temsilcileri, iş adamları, akademisyenler, yazarlar ve davetliler katıldı.

İftar programı, Hüseyin Zincirkıran’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Kaşıkcı’nın ardından Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar kürsüye geldi.

İftar programına iştiraklerinden dolayı davetlilere teşekkür eden Mahmut Kar, bu yılki kampanyaya neden “Ramazan Uyanış Zamanı” adını verdikleri hakkında bilgi verdi. Kar, bu yıl da Müslümanların Ramazan ayını acı ve hüzün ile karşıladıklarını, İslâm beldelerindeki işgal, istila ve sömürünün Ramazan ayında daha da şiddetlendiğini söyledi. Kar, “Bu Ramazan Hilâfetsiz ve vahdetsiz geçen son Ramazan olsun!” temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Mahmut Kar’ın ardından Hizb-ut Tahrir Türkiye Merkezi Temas Heyeti Başkanı İlahiyatçı-Yazar Abdullah İmamoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında Müslümanların İslâmi hayatı başlatacak çalışmalarda bulunmalarının gerekliliğinden bahseden İmamoğlu, bugün için yapılması gereken en önemli salih amelin Râşidî Hilâfet Devleti’nin kurulması için yapılacak davet amelleri olduğunu söyledi.

Akşam namazının ardından çay ikramı ve hasbihal yapılan programda kimi konuklarla da röportajlar gerçekleştirildi.

#RamazanUyanışZamanı