Koalisyon Uçakları Deyr-i Zor’da Cami Vurdu: 17 Ölü
17 Aralık 2018

Koalisyon Uçakları Deyr-i Zor’da Cami Vurdu: 17 Ölü

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye'de Deyr-i zor’un doğu kırsalındaki Heccin ilçesine bağlı Buhatir köyündeki bir camiye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 17 kişi öldü.

Birleşik Görev Gücünden yapılan yazılı açıklamada "15 Aralık'ta Suriye'de Heccin'in güneyinde DEAŞ'ın bir camideki kontrol ve komuta tesisi koalisyonun güdümlü saldırısı ile vuruldu." ifadesi kullanıldı.

ABD öncülüğündeki koalisyon, daha önce de Suriye’nin birçok bölgesinde camilere yönelik saldırılar gerçekleştirmiş, atılan bombalarla camide namaz kılan cemaat katledilmişti. Saldırılarda DEAŞ bahane olarak gösterilmişti.

Bombalanan cami cemaati, Koalisyon uçaklarının bölge halkının gittiği camileri, Müslümanların kutsallarını kasıtlı bir şekilde bombaladığını ifade etmişlerdi.

Deyrizor'da Son Durum

Terör örgütü YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle Fırat Nehri'nin doğusunda Deyrizor'un Doğu ve Batı kırsalındaki bölgelere yönelik işgalini sürdürüyor.

ABD'nin havadan, Fransa'nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül'den bu yana bölgeyi kontrol altına almayı hedefliyor.